Monikäyttöinen vaihtoehto myös esteettömäksi taksiksi

Reilu vuosi sitten Suomessa lanseerattiin myyntiin PSA Groupen valmistamat tila-autot Citroën Spacetourer sekä Peugeot Traveller. Autot pohjautuvat samaan alustaan sekä korimalliin, mutta edustavat puhtaasti oman merkkinsä ominaisuuksia niin ajossa kuin ulkonäössä. Nyt Suomen mallistoihin on lisätty 5,3 metrinen XL-versio aiemmin myynnissä olleen 0,35 m lyhyemmän M-version rinnalle. Kumpaankin on saatavilla kolme eri varustetasoa.

XL-mallit ovat varusteltavissa jopa 1+8 -paikkaiseksi ja niiden kompaktiin kokoon istutettu tilavuus sekä muunneltavuus tekevät malleista erityisen toimivat ammattikäyttötarpeisiin ja esimerkiksi monipuoliseen taksikäyttöön tai kuljetusautoksi. Mallit ovat helposti muunnettavissa siten, että tila vastaa nyt eduskunnan hyväksyttävänä olevan uuden lakiehdotuksen mukaisia esteettömän ajoneuvon vaatimuksia ja näin täyttävät kaikki autoverottoman taksin vaatimukset. Muutostyö tehdään kotimaisen yhteistyökumppanin voimin.

Citroën Spacetourer sekä Peugeot Traveller kumpikin tekevät mahdolliseksi kompaktissa kokoluokassa ainoana myös 1+8 -paikkaisen version käytön esteettömänä taksina. Taksiliikenteen tarpeisiin vastaten saatavana on tehdasasenteinen sähkötoiminen liukuovi molemmin puolin.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi: 150 hv manuaalivaihteinen sekä 180 hv perinteinen automaattivaihteinen, 2,0 litrainen dieselmoottori. Esteettömään taksikäyttöön soveltuvan 1+7 paikkaisen Spacetourer BlueHDi 150 Shuttle XL-mallin autoveroton hinta muutostöineen on alkaen 39 980 euroa (alv 0%).

Uutuutena kaikki taksikäyttöön tilatut Citroën- ja Peugeot -merkkiset autot saavat turvakseen luokassaan ainutlaatuisen taksitakuun 5 vuotta / 300 000 km.