Peugeot valitsi Qt:n tekniikan konseptiautonsa ohjaamoon

Ranskalainen autonvalmistaja Peugeot on valinnut Qt:n kehitysympäristön Peugeot e-Legend Concept -konseptiauton digitaalisen ohjaamon alustaksi.

Nykyautojen sisätilojen näytöt ja kuljettajan käyttöliittymät – mukaan lukien digitaaliset kojelaudat, heijastusnäytöt, informaatiojärjestelmät ja takapenkin viihdejärjestelmät – ovat keskeisessä osassa ajokokemuksen muuttuessa yhä digitaalisemmaksi. Näyttöjen lisääntyessä alkuperäisillä laitevalmistajilla (OEM) on täysi työ säilyttää yhtenäinen käyttökokemus. Sen lisäksi, että OEM-valmistajien on pystyttävä tarjoamaan käyttöystävällistä grafiikkaa ja luotettavaa suorituskykyä, järjestelmien on myös täytettävä toiminnallisen turvallisuuden vaatimukset silloinkin, kun kehitystoimet etenevät erittäin nopeasti suunnittelusta tuotantoon.

Peugeotin täysin sähköinen konseptiauto on yhdistelmä klassista tyylikkyyttä ja viimeisintä teknologiaa ja siinä on valmius autonomiseen ajoon. Digitaalisessa ohjaamossa on 16 näyttöä, joista suurin on kooltaan 49 tuumaa, sekä ohjauspyörä, joka vetäytyy kojelaudan sisään autonomisen ajon aikana. Digitaalisen ohjaamon toteutuksessa Peugeot käytti Qt-kehitysympäristöä.

Qt:n eri käyttöjärjestelmiä tukeva ohjelmistokehitysympäristö tarjoaa kattavan alustan, jonka avulla Peugeot on pystynyt luomaan pitkälle kehitetyn digitaalisen ohjaamon, joiden ominaisuudet kattavat kaiken aina kojelaudan säätimistä ja mittareista keskikonsolin kosketusnäytöllisiin käyttöliittymiin.

Qt:n digitaalinen ohjaamo oli esillä Pariisin autonäyttelyssä.