SsangYong e-SIV-sähköauto kertoo tulevaisuudesta

Etelä-Korean johtava, pelkästään maastureihin ja katumaastureihin erikoistunut SsangYong viimeistelee mallistonsa täydellisen uusimisen. Edellinen askel oli yhtiön lippulaiva Rexton, jonka myynti on juuri alkanut Suomessa. Uutena tuotantomallina Geneven autonäyttelyssä esiteltiin Actyon Sports -avolavan korvaava täysin uusi Musso.

Täysin uutta tekniikkaa esittelevä e-SIV-konseptiauto tähtää kauemmas tulevaisuuteen. Se on erittäin tärkeä malli SsangYongille, sillä se paljastaa yhtiön suunnitelmat sähköautojen, yhdistettävyyden ja autonomisen autoilun sektoreilla.

Kestäviä ja ominaisuuksiltaan erinomaisia maastoautoja valmistava SsangYong on esitellyt viime vuosina laajan valikoiman tielle ja maastoon sekä niin kaduille kuin vapaa-aikaan sopivia malleja. Keskikokoisten katumaasturien luokkaan sijoittuva e-SIV-sähköauto on jo yhtiön viides sähköautokonsepti. Edelliset olivat KEV1 (2010), KEV2 (2011), e-XIV (2012) ja kolme vuotta sitten Geneven autonäyttelyssä esitelty Tivoli EV-R.

SsangYongin uuden sähköautokonseptin nimi e-SIV tarkoittaa Electric Smart Interface Vehiclea eli älykästä sähköautoa, joka on yhteydessä ympäristöönsä. Auto suunniteltiin kertomaan siitä, että SsangYong kehittää uusia liikkumissovelluksia ja autonomista ajamista. Yhtiö ymmärtää, että ihmisten liikkuminen autoilla on murroksessa. Mutta tulevaisuudessakin asiakkaat on saatava kiinnostumaan SsangYongeista, sitoutumaan niihin ja kokemaan niiden hyvät ominaisuudet. Nyt esiteltävä e-SIV-konseptiauto on lähtökohtana seuraavan sukupolven SsangYong katumaasturien ja sähköautojen muotoilulle.

Päämääränä on ollut rakentaa auto, jonka älykäs käyttöliittymä toimii täydellisesti uusimmalla tekniikalla. Autosta tulee liikkuva kommunikaatiotila. Siinä ovat äänitunnistus, sähköinen kaupankäyntimahdollisuus, internet ja ainutlaatuinen autonominen navigaattori. Yhdistämällä kaikki nuo varusteet SsangYong luo jännittävän auton ihmisille ja tulevaisuudelle.