Taksi Helsingille viisi sähkötaksia

Taksi Helsingin välitysjärjestelmään tulee viisi täysin sähköllä toimivaa taksia. Tarkoituksena on kehittää kyydityspalveluja ei vain sujuvimmiksi ja paremmiksi, vaan myös ympäristöystävällisemmiksi. Ensimmäinen sähköautotaksi aloitti liikennöinnin jo syyskuun puolessa välissä.

– Me haluamme olla mukana vähentämässä liikennepäästöjä ja kehitämme jatkuvasti tulevaisuuden liiketoimintoja. Uskomme, että sähköautot ovat tulevaisuudessa isossa osassa. Arvostan, että K-Caara lähti mukaan hankkeeseemme, kertoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Sähköautotaksit ovat omimmillaan nimenomaan kaupunkiliikenteessä, jossa matkat ovat lyhyitä ja nopeudet suhteellisen alhaisia. Autot ovat paitsi vähäpäästöisiä, myös lähes äänettömiä, mikä lisää asiakkaan matkustusmukavuutta. Sähköautojen määrän lisääntymisen myötä myös latausmahdollisuudet yleistyvät kovaa vauhtia.

– Osana liikkuvuuspalvelujen kehittämistä K-Caara on mukana nyt toteutettavassa Taksi Helsingin sähköautojen käyttöönotossa. Tulevaisuudessa taksit voidaan ladata myös parhaillaan rakennettavassa K-Latausverkoston pisteissä, kertoo K-Caara Oy:n head of customer experience Piero Silvani.

Sähköautotaksit ovat näyttävästi teipattu Taksi Helsingin logolla sekä ekologisuutta ja voimanlähdettä korostavalla kuvioinnilla. Sähkötaksit ovat tunnistettavissa myös taksin katolla olevasta kuvusta. Taksien numerot kuvuissa ovat SÄHKÖ 1, SÄHKÖ 2 jne. Liikenteeseen tulevat autot ovat Volkswagen e-Golf -mallisia. Kyseessä on niin sanottu täyssähköauto, jossa ei ole lainkaan polttomoottoria. Malli on viisiovinen ja sopii hyvin pääkaupungin taksiliikenteeseen pienen ja näppärän kokonsa vuoksi.