Tällainen on uusi Audi A6

Uusi Audi A6 on kahdeksannen sukupolven iso Sedan ja tuo segmenttiinsä lukuisia uusia innovaatioita. Kaikissa moottorivaihtoehdoissa on vakiona kevythybridijärjestelmä mukavuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi.

Audin mukaan uuden A6:n MMI-kosketusnäyttö asettaa uudet standardit intuitiiviselle käytölle ja personoinnille. Lukuisten älykkäiden vaihtoehtojen ansiosta auton voi räätälöidä erikseen jokaiselle kuljettajalle: täysin digitaalinen järjestelmä mahdollistaa auton keskeisten toimintojen sijoittamisen MMI-näytöllä haluttuun paikkaan vetämällä ja pudottamalla – aivan kuin älypuhelimessa. Pikavalinta- ja suosikkipainikkeiden avulla näytöstä saadaan henkilökohtaisten mieltymysten mukainen ja helppokäyttöinen.

Mukautettava näyttö on ihanteellinen silloin, kun autolla on monta käyttäjää: käyttäjäprofiileihin voi tallentaa seitsemän kuljettajan yksilölliset käyttäjäprofiilit ja yksilöitävissä on jopa 400 parametria. Looginen ja matala valikkorakenne mahdollistaa nopean pääsyn eri toimintoihin ja toimintoja voidaan myös personoida kuljettajan mieltymysten mukaisesti konfiguroitavien suosikkipainikkeiden avulla. Myös valo- ja monitoimipainikkeisiin on saatavana kosketuseleisiin reagoiva toiminnallisuus.

Uusi puheohjausjärjestelmä tekee Audi A6:sta älykkään avustajan ja matkakumppanin. Kysymyksiä ja komentoja käsitellään sekä pilvipalvelussa että suoraan järjestelmässä yhdessä lisävarusteena saatavilla olevan MMI navigointi plus -järjestelmän avulla.

Kuljettaja ohjaa infotainment-järjestelmää ylemmästä 8,8 tuuman näytöstä. MMI navigointi plus -järjestelmän yhteydessä ylemmän näytön suuruus on 10,1 tuumaa. Keskikonsoliin asennettu 8,6 tuumainen alempi näyttö tarjoaa pääsyn ilmastointilaitteen ja mukavuustoimintojen hallintaan sekä tekstinsyöttöön. Näyttöä käyttäessään kuljettaja voi tukea kätensä automaattivaihteiston leveän vaihteenvalitsimen päälle. Head-up display -tuulilasinäyttö heijastaa tärkeimpiä tietoja tuulilasiin. MMI navigointi plus -järjestelmä sisältää myös virtuaalisen Audi virtual cockpit -mittariston 12,3 tuuman näytöllä.

Kevythybriditekniikkaa – kaikki moottorit sähköistetty

Kaikissa uuden Audi A6:n moottorivaihtoehdoissa on uusi kevythybridijärjestelmä (MHEV). Hihnalla toimivan laturin ja startin yhdistelmä (BAS) toimii yhdessä litiumioniakun kanssa. Kevythybridijärjestelmän avulla auto rullaa moottori sammutettuna 55–160 km/h nopeuksissa.

Start-stop-toiminto aktivoituu 22 km/h nopeudessa ja moottori käynnistyy ennakoivasti heti, kun edessä oleva auto liikkuu eteenpäin. Jarrutuksen aikana BAS lataa akkua jopa 12 kW:n teholla. Todellisessa ajotilanteessa MHEV-teknologia vähentää polttoaineenkulutusta jopa 0,7 l/100 km.