Tämän värisen auton suomalaiset valitsevat useimmiten

Tuttu väri voitti suomenmestaruuden autonvärikisoissa.

Kun alat laskemaan minkä värisiä autoja tulee maantiellä vastaan, tulet siihen tulokseen, että harmaita autoja tulee useimmiten vastaan.

Tämä kotikutoinen testitulos puhuu totta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ajoneuvotilaston mukaan harmaa on suosituin autoväri.

Harmaa saattaa kuulostaa tylsältä, mutta aina tämän tilastotiedon voi kääntää fantasiamaailman puolelle. J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -saagassa harmaa velho Gandalf menehtyy taistelussa Morian kaivoksessa, ja palaa kuitenkin valkoisena Gandalfina takaisin.

Miten tämä liittyy suomalaisten autojen väreihin?

No siten, että valkoinen on suomalaisten suosituin autoväri, kun he ostavat uuden auton. Valkoisia autoja on ensirekisteröidyistä autoista jo lähes 30 prosenttia.

Näin ei ollut ennen.  Valkoisten autojen osuus ensirekisteröidyistä autoista on lähes 30 prosenttia, kun vuonna 2000 vastaava luku oli vain reilu viisi prosenttia.

Tällä hetkellä toiseksi suosituin ensirekisteröidyn auton väri on harmaa ja sen jälkeen musta.

Punaiset autot taas eivät kiinnosta niin paljoa suomalaisia enää. Kun ennen punaisia oli 25 prosenttia, niin nyt vain vähän yli kymmenen prosenttia ensirekisteröidyistä autoista on punaisia.

Varsinais-Suomessa liikenteessä näkee eniten harmaita (21,6%), punaisia (14,7 %) ja valkoisia (14,5%) autoja.