Täysin uusi Hyundai Nexo – tulevaisuuden hyötyauto eli FUV

Täysin uusi Hyundai Nexo on ensimmäinen vetykäyttöinen SUV. Se vie Hyundai Motorin jälleen polttokennoautojen kehittämisen ykköspaikalle. Nexo yhdistää SUV:n käytännöllisyyden ja huippumodernin sekä puhtaan polttokennoteknologian. Tämä seuraavan sukupolven polttokennoauto pitää sisällään markkinoiden kehittyneintä tekniikkaa, kuten valmiuden autonomiseen ajamiseen, älykkäät kuljettajaa avustavat järjestelmät ja luokkansa puhdikkaimmat voimalinjat.

Nexo on Hyundain kasvavan ekomalliston teknologinen lippulaiva, joka hyödyntää modernia ja tarkoitukseen räätälöityä perusrakennetta. Hyundai Motor kutsuu uutuutta FUV:ksi (Future Utility Vehicle), koska siinä yhdistyvät SUV:n käytännöllisyys, edistyksellinen teknologia, kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät sekä innovatiivinen ja vetovoimainen muotokieli. Uuden Nexon toimintamatka yhdellä tankkauksella on lähes 700 km (WLTP-mittaustapa), mikä antaa autolle ykkössijan vertailussa muihin polttokenno- ja akkusähköautoihin. Toimintamatka on kilpailukykyinen myös verratessa perinteisiin polttomoottoriautoihin ja mahdollistaa pitkien matkojen taittamisen vaivattomasti.

- Hyundai Motor on jo polttokennoteknologian markkinajohtaja Euroopassa. Yli 70 prosenttia Euroopassa liikkuvista polttokennoautoista on Hyundain valmistamia. Upouusi Nexo on tärkeä osa ekoautostrategiaamme ja suunnitelmaamme esitellä maailmanlaajuisesti 18 uutta ekomallia vuoteen 2025 mennessä. Suunnitelma heijastaa vahvaa sitoutumistamme tulevaisuuden puhtaaseen liikkumiseen, kertoo Hyundai Motor Europen operatiivinen johtaja Thomas A. Schmid.