Täysin uusi Nexo vahvistaa Hyundain johtajuutta polttokennoteknologiassa

Uusi Hyundai Nexo edustaa Hyundai Motorin polttokennokäyttöisten autojen toista sukupolvea. Hyundai Motor panostaa vahvasti tulevaisuuden päästöttömään liikkumiseen ja tarjoaa jo nyt yhden alan laajimman valikoiman vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntäviä moottoriratkaisuja.

Hyundai Motor on kehittänyt teknologiaa kattavasti uudella polttokennojärjestelmällä. Yhtiö esittelee nyt uudenaikaisimman ympäristöystävällisen voimalinjan, jonka ansiosta polttokennotekniikka on kompaktimpaa, kevyempää ja voimakkaampaa. Uuden sukupolven polttokennoautossa muun muassa hapen virtausta polttokennolaitteistoon on saatu tehostettua ja tankkausaikaa lyhennettyä. Nexon energiatehokkuus ja taloudellisuus nostavat sen omaan luokkaansa.

ix35 Fuel Cell -mallillaan Hyundai Motor oli ensimmäinen polttokennoautojen sarjavalmistuksen aloittanut autonvalmistaja. Uusi Nexo on Euroopan markkinoilla seuraava malli, joka kuuluu Hyundain ekostrategiaan esitellä 18 uutta ympäristöystävällistä automallia vuoteen 2025 mennessä. Strategiallaan Hyundai haluaa vauhdittaa vähäpäästöisten ja päästöttömien ajoneuvojen kehitystä.

Polttokennoautot puhdistavat ilmaa kulkiessaan

Polttokennoautoja ja sähköverkosta ladattavia sähköautoja yhdistää ympäristöystävällisyys: ne eivät tuota pienhiukkasia – itse asiassa polttokennoautot jopa puhdistavat ilmaa kulkiessaan. Nexo vähentää ilmasta pienhiukkasia saman verran kuin kaksi tavallista dieselautoa tuottaa niitä.

Tehokas, kestävä ja korkealuokkainen suodatin neutraloi jopa 99,9 prosenttia Nexon voimalinjan läpi virtaavassa ilmassa olevista hiukkasista. Kojelaudassa olevalta näytöltä voi seurata, miten paljon ajaminen on auttanut ympäristön ilmanlaadun parantamisessa.