Tuleeko tämä edullinen täyssähkömaasturi Suomen markkinoille?

Dacia Sping tulee myyntiin tällä viikolla Ranskassa. Kuva: Dacia

Dacia tuo Ranskan markkinoille yhtiön ensimmäisen täyssähköauton, Spring Electricin. Kaupunkimaasturimalli ilmestyy myyntiin Ranskassa tällä viikolla.

Dacia Spring Electric kuuluu edullisten täyssähköautojen sarjaan, joka on ollut Suomessa hyvin suosittu.

Näitä edullisia täyssähköautomalleja ovat Volkswagen E-Up, Skodan Citigo ja Seat Mii Electric. Näiden autojen myyntihinnat ovat reilusti alle 20 000 euroa.

Daciasta tulee Ranskan markkinoille kaksi eri varustetasoa, joiden hinnat ovat 16 990 ja 18 490 euroa. Myöhemmin autosta tulee myös pakettiautoversio.

Dacia Spring Electricin toimintamatka maantiellä on täydellä akulla 230 kilometriä ja kaupunkiajossa yli 300 kilometriä.

Kuten muutkin edulliset täyssähköautot, myös Dacia Spring Electricin voi ladata 10 ampeerin verkkovirralla 14 tunnissa. Moni sähköautoilija hankkii kuitenkin kotiinsa nopeamman ja turvallisemman 7,4 kilowatin kotilatausaseman, jolla Sacian akku täyttyy vajaassa viidessä tunnissa.

Kauppojen, pankkien ja huoltoasemien yhteydessä on pikalatauspisteitä, jossa 30 kW:n teholla ladattaessa Dacian akkuun tulee vajaassa tunnissa 80 prosenttia virtaa.

Ihan vielä ei kannata ostohousuja nykiä jalkaan, sillä Dacia ei ole ilmoittanut, koska se aikoo tuoda Spring Electricin myyntiin Suomeen.

Tämän hintaluokan kaupunkimenijöillä on kuitenkin Suomessa paljon kiinnostusta ja latausverkko laajenee jatkuvasti, joten voisi kuvitella, että Dacia pohtii myös Suomen markkinoita.