Tuore lottovoittajakin joutuu hakemaan rahoitusta maailman kalleinta autoa ostaessaan

Ferdinand Piëch on ajanut nopeilla autoilla koko elämänsä ajan. Kuva: Lucas Ludwig

Viime lauantaina leivottiin eräästä lohjalaisesta lottoajasta monimiljonääri, kun hän selätti mahdolliset rahahuolensa kuittaamalla 15,5 miljoonan euron lottovoiton. Summa on kaikkien aikojen suurin lottovoitto minkä Suomessa on yksittäinen pelaaja saanut.

Tuore monimiljonääri voisi saada entisen talouselämänsä takaisin yhdellä kaupalla, jos hän innostuisi mystisestä 1500 hevosvoiman Bugatti Chironista, mikä esitellään Geneven tulevilla automessuilla. Sen hinta on nimittäin 16 miljoonaa euroa.

Jos Lohjassa autokuume roihahti liekkeihin nyt tämän Jokamies-sivuston kertoman uutisen takia, ei kannata vielä vetää ostohousuja jalkaan. Tämä Bugatti on huhujen mukaan tehty tilaustyönä 82-vuotialle  Ferdinand Piëchille. 

Piëch on touhannut autojen kanssa jo lapsena, sillä hänen vaarinsa oli Ferdinand Porsche. Ei kovin yllättävää, mutta Ferdinand Piëch päätyi itsekin autoalalle ja hän on ollut tekemässä muun muassa Porchen legendaarista 917-mallia ja Audi Quattroa. Piëch toimi myös VW-konsernin ylimpänä johtajana.

Maailman kallein auto ei jää jurnuttamaan jonon perälle, sillä se on varustettu neljällä turboahtimella. 

Jokamies-sivuston eikä liioin Autorauman toimituksella ole tietoa siitä, onko Bugatissa karvarattia tai takapenkin lämmitintä, mutta nämäkin asiat selviävät Geneven automessuilla maaliskuun alussa. Sieltä löytynee lohjalaiseen lompakkoonkin paremmin sopivaa kulkupeliä.