Uusi BMW X4: yksilöllisyyttä ja dynaamisuutta

Uuden BMW X4:n urheilullisia ja yksilöllisiä piirteitä on korostettu parannetuilla ajo-ominaisuuksilla, ylellisemmillä sisätilan ratkaisuilla, kuljettajan avustusjärjestelmillä ja uudella liitettävyysteknologialla.

BMW X4:n pituus on kasvanut 81 mm (nyt 4 752 mm) ja leveys 37 mm (nyt 1 918 mm). Keulan keskellä on suurikokoinen kolmiulotteisesti muotoiltu munuaisen muotoinen jäähdyttimen säleikkö. LED-ajovalot ja horisontaalisesti muotoillut sumuvalot antavat uuden tulkinnan BMW X -mallien tunnistettavasta ”kuusisilmäisestä” keulasta.

Kyljen muotoilua hallitsee olkalinja, joka kulkee oven kahvojen korkeudella. Katto laskeutuu coupémaisen loivasti kohti takaikkunoita ja kääntyy lopulta jyrkemmin alas päin. Horisontaaliset muodot jatkuvat perässä kolmiulotteisesti muotoiluilla LED-takavaloilla ja tuplapakoputkilla. Ne korostavat perän leveyttä.

Yksilöllistä ilmettä saa lisättyä sekä ulko- että sisäpintoihin xLine, M Sport X and M Sport -malleissa. Niissä on vakiona BMW X4:lle muotoillut 19-tuumaiset alumiinivanteet. BMW Individual -valikoimasta löytyy laaja valikoima yksilöitäviä lisävarusteita.

Sekä diesel- että bensiinimoottoreiden tehokkaimpina versioina ovat BMW M Performance -mallit: BMW X4 M40i (265 kW/360 hv) ja BMW X4 M40d (240 kW/326 hv). Muista BMW:n moottoreista tarjolla ovat kuusisylinterinen diesel BMW xDrive30d ja nelisylinterinen ja BMW X4 xDrive20d. Bensiinimoottoreista voi valita joko BMW X4 xDrive30i:n tai BMW X4 xDrive20i:n.

Moottoreiden voima siirretään neljälle vetävälle pyörälle kaikissa malleissa kahdeksanvaihteisella Steptronic-automaattivaihteistolla. Vaihteistoa voi ohjata ohjauspyörän vaihdevivuilla, jotka ovat vakiovaruste yhdessä älykkään BMW xDrive -nelivedon kanssa.

BMW X4:ssä M Sport -alusta ja Performance Control -tehonhallinta sekä mukautuva sport-ohjaustehostus ovat vakiovarusteita. Nämä varusteet korostavat auton urheilullisia ominaispiirteitä.

BMW M Performance -malleissa on vakiovarusteena 20-tuumaiset alumiinivanteet, erikoissuunnitellut M Sport -jarrut ja M Sport -tasauspyörästö. Sen takapyöriin vaikuttava lukko varmistaa tehokkaat ja eloisat lähdöt tiukoista mutkista ja risteyksistä.

BMW EfficientLightweight -konseptin ansiosta uusi BMW X4 on 50 kilogrammaa kevyempi kuin edeltäjänsä. Älykkäät materiaaliseokset ovat vähentäneet painoa niin alustasta, korin rakenteista kuin useista muista komponenteista. Ilmanvastuskerrointa on onnistuttu alentamaan ja se on nyt 0,30.

Uutuuden alkaenhinta on 66 371,98€ (20d xDrive Business) ja ennakkomyynti alkaa maaliskuussa 2018.