Uusi Renault Kangoo Z.E. Suomessa - Renault vahvistaa sähköautomallistoaan

Tammikuussa 2017 Renault ennusti, että vuodesta tulee Renaultille neljäs peräkkäinen kasvun vuosi Suomessa. Ennustus toteutui. Renaultin myyntikampanjat painottuivat loppuvuoteen, minkä ansiosta se oli henkilöautojen rekisteröintitilastossa joulukuussa ylivoimainen ykkönen yli neljäntoista prosentin markkinaosuudella. Kun siihen lasketaan yhteen vielä Dacia, oli Renault-konsernin markkinaosuus komeasti 18,2 prosenttia.

Koko vuoden 2017 aikana Renault-henkilöautojen rekisteröinnit kasvoivat yli yhdeksällä prosentilla 4 598 kappaleeseen kokonaismarkkinan jopa hieman laskiessa. Dacian kasvuprosentti oli vielä suurempi 15,6 ja niitä rekisteröitiin viime vuonna 1 879 kappaletta pakettiautot mukaan lukien.

Renaultin menestyksestä kertoo omaa kieltään Clion sijoittuminen 12. sijalle henkilöautojen mallikohtaisessa rekisteritilastossa. Omassa luokassaan se nousi komeasti kolmannelle sijalle. Joulukuussa Clioja rekisteröitiin melkein kaksi kertaa enemmän kuin toiseksi suosituinta henkilöautomallia. Kymmenen eniten rekisteröidyn henkilöautomallin joukossa oli joulukuussa kolme Renaultia ja yksi Dacia.

Kevyissä tavara-autoissa Renaultilla on kohta yhtä vaille kahdenkymmenen vuoden mittainen putki Euroopan ykkösenä. Suomessa Renault on lunastanut paikkansa suosituimpien pakettiautomerkkien joukossa ja se jatkoi viime vuonna kuudennella sijalla. Ero viidenteen sijaan ei ollut kuin 32 auton suuruinen. Pakettiautojen mallikohtaisissa rekisteröinneissä Trafic on kuudennella sijalla.

Suomessa Kangoon-sähköautoversion kanssa noudatettiin samaa taktiikkaa kuin henkilöautopuolella Zoe Z.E:n kanssa. Renault Kangoo Z.E. tuodaan meillä myyntiin vasta nyt, kun sen toimintamatka ja ominaisuudet ovat kehittyneet suomalaisille asiakkaille sopiviksi.

-Eurooppalaisena sähköautojen markkinajohtajana Renault kehittää jatkuvasti mallistoaan pidentämällä toimintamatkaa ja tekemällä akkujen latauksesta asiakkaille niin helppoa kuin mahdollista. Uuden Kangoon tekniset innovaatiot, tehokas ajoakku yhdistettynä uuteen moottoriin, lämpöpumppu ja uusi aiempaa kaksi kertaa tehokkaampi laturi tekevät Kangoo Z.E:n käytöstä mukavaa. Toimintamatka on kasvanut yli 50 prosentilla ja akkujen lataus on sekä nopeampaa että helpompaa, kuvailee Gilles Normand, Renaultin sähköajoneuvoyksikön johtaja uutuutta.

Yleensä auton uudistuessa kiinnitetään paljon huomiota sen muotoiluun ja ulkonäköön. Renault on säilyttänyt Kangoo Z.E:n linjat ennallaan, mutta auton tekniikka on kauttaaltaan päivitetty.

Uutta ovat niin ajoakku, sähkömoottori, laturi kuin lämpöpumpun ilmastointijärjestelmä. Kaikkien parannusten ansiosta Kangoo Z.E:n toimintamatka on pidentynyt NEDC-normin mukaan mitattuna peräti 60 prosentilla 270 kilometriin, mikä on pidempi kuin millään muulla sähköpakettiautolla.