Volkswagenin uusi täyssähköinen konseptiauto yhdistää SUVin ja Coupén

Volkswagen

Volkswagen tuo markkinoille lähitulevaisuudessa uuden sähköautomalliston. Volkswagen esitteli uuden tärkeän sähköautoilun konseptin huhtikuisessa Shanghain autonäyttelyssä – Volkswagen I.D. crossover -konseptiauton. Konseptiauto on merkin ensimmäinen täyssähköauto kompaktissa crossovereiden kokoluokassa, jossa yhdistyy SUV ja neliovinen coupémainen muotoilu.

Tämä konseptiauto on kolmas I.D.-perheen jäsen ja seuraa vuonna 2016 Pariisissa esiteltyä I.D.:tä ja Detroitissa 2017 esiteltyä I.D. BUZZia. 

I.D.-perheen uusi jäsen on urheilullinen, interaktiivinen, nollapäästöinen ja nelivetoinen sähköauto. Pitkä toimintamatka, joka on verrattavissa nykyisiin bensiinimoottorisiin autoihin, tekee siitä sopivan myös pitkille ajomatkoille. Kuten I.D.ja I.D BUZZ, tämä konseptiauto ajaa täysin autonomisesti. Autonominen ajotoiminto saadaan aktivoitua painamalla ohjauspyörän keskellä olevaa Volkswagen-logoa. Ohjauspyörä painuu sisään sähköisesti ja muodostaa yhden yhtenäisen osan ohjaamon digitaalisten näyttöjen ja toimintojen kanssa. Täyssähköauto tarkkailee ja ennakoi ympäristöään ja muita tielläliikkujia laserskannereiden, ultraäänisensoreiden ja tutkien sekä kameroiden avulla.