Volvo Cars toimittaa kymmeniä tuhansia autonomista ajotekniikkaa käyttäviä autoja Uberille

Volvo on allekirjoittanut henkilökuljetuspalveluja tarjoavan Uberin kanssa puitesopimuksen, joka koskee kymmenien tuhansien autonomista ajotekniikkaa käyttävien autojen myyntiä vuosina 2019–2021.

Autot kehitetään Volvon täysin modulaariselle skaalattavalle alustalle (SPA), joka on käytössä tällä hetkellä Volvon 90-sarjassa sekä uudessa keskikokoisessa XC60-mallissa.

Sopimus vahvistaa Volvon ja Uberin strategista yhteistyötä, josta ilmoitettiin vuoden 2016 elokuussa. Se aloittaa myös uuden luvun autonvalmistajien ja Piilaaksossa toimivien teknologiayritysten kumppanuudessa.

-Teknologia valtaa autoteollisuutta, ja Volvo haluaa olla aktiivinen osa muutosta. Tavoitteemme on olla erittäin haluttu autonomisten autojen toimittaja henkilökuljetuspalveluja tarjoaville yrityksille ympäri maailmaa. Sopimus Uberin kanssa on malliesimerkki tästä strategisesta suuntauksesta, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvon insinöörit ovat työskennelleet läheisesti yhdessä Uberin insinöörien kanssa Uberille toimitettavien XC90-mallien kehitystyössä. Ajoneuvot sisältävät kaikki tarpeelliset autonomisen ajotekniikan turvallisuus-, vara- ja ydinratkaisut, joihin Uber voi lisätä omaa autonomista tekniikkaansa.

-Olemme iloisia voidessamme laajentaa yhteistyötämme Volvon kanssa. Uusi sopimus on tärkeä askel tiellä kohti laaja-alaista itseajavien autojen sarjatuotantoa, sanoo Uberin kumppanuuspäällikkö Jeff Miller.
Samalla kun Volvo toimittaa Uberille autonomiseen ajamiseen soveltuvia autoja, se käyttää niiden perustana olevaa ajoneuvoa oman itsenäisen autonomisten autojen strategian kehityksessä. Volvon ensimmäinen täysin autonominen auto on määrä esitellä vuonna 2021.