Volvo esitteli uuden S60:n

Volvo esitteli tällä viikolla uuden keskikokoisen S60-premium-sedanin yhtiön ensimmäisessä yhdysvaltaisessa tuotantolaitoksessa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa.

Yhdistetty auton esittely- ja tehtaan avajaistilaisuus vahvistaa Volvon sitoutumista USA:n markkinoille, jotka ovat erittäin tärkeitä sekä itse yhtiölle että sen uudelle urheilulliselle sedanille. Uusi S60 on ensimmäinen USA:ssa valmistettava Volvo.

– Uusi S60 on yksi historian jännittävimmistä Volvo-malleista. Se on todellinen ajajan auto, jonka avulla saavutamme vahvan asemaan USA:n ja Kiinan sedan-markkinoilla ja joka luo Volvolle lisää kasvumahdollisuuksia, toteaa Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi S60 on ensimmäinen Volvo -auto, jota myydään ilman dieselvaihtoehtoa, mikä korostaa yhtiön sitoutumista sähköistämiseen ja perinteisten polttomoottorien jälkeiseen aikakauteen. Volvosta tuli vuonna 2017 ensimmäinen kansainvälinen autonvalmistaja, joka ilmoitti strategiastaan sähköistää kaikki uudet mallinsa vuodesta 2019 lähtien.

Uuteen S60-malliin on tarjolla kaksi lataushybridivaihtoehtoa: Volvon T6 Twin Engine AWD -lataushybridi, jossa mekaanisesti ja turbon avulla ahdettu bensiinimoottori sekä sähkömoottori kehittävät tehoa yhteensä 340 hevosvoimaa, sekä palkittu T8 Twin Engine AWD -lataushybridi, jossa tehoa on 400 hevosvoimaa. Myös T5- ja T6-bensiinimoottorit ovat saatavilla heti lanseerauksessa.