Volvon maailmanlaajuinen myyntiennätys parani viidettä vuotta peräkkäin

Volvo jatkoi kovaa kasvuvauhtiaan vuonna 2018. Se on pitkään hallinnut premiumautojen markkinoita Suomessa.

Premiumautovalmistaja Volvo Carsin kasvu jatkui vuonna 2018 edellisten vuosien malliin.

Vuonna 2018 Volvon maailmanlaajuinen myyntiennätys parani jo viidettä vuotta peräkkäin.

Myös Volvo Car Finland on voimakkaassa kasvussa, sillä 9.200 rekisteröintiä vuonna 2018 on paras lukema kymmeneen vuoteen. 

- Kasvua edellisvuoteen tuli 3,3 prosenttia, eli kasvamme edelleen kokonaismarkkinaa nopeammin – ja varsinkin suhteessa lähimpiin kilpailijoihin kasvumme on todella merkittävä, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvon menestyksen takana on malliston erittäin onnistunut uudistuminen, joka nyt näkyy laajalla rintamalla.

Isoimmat Volvot eli niinsanottu 90-sarja on jo täysin uudistunut.

Uusi 60-sarjan keskikoinen katumaasturi XC60 on lyönyt itsensä läpi Suomen suosituimpana premiumluokan autona ja viime vuoden syksyllä 60-sarjaan tuli täydennyksenä uusi keskikokoinen farmarimalli V60.

Vuonna 2018 Volvo XC60 valittiin maailmanlaajuisesti vuoden autoksi ja kompakti katumaasturi Volvo XC40 vuoden autoksi Euroopassa.

XC40 kävi voitokkaasti Suomessa Moottorin, Tuulilasin ja Tekniikan Maailman vertailutesteissä.

– Ilahduttavinta on, että XC40 ja XC60 ovat molemmat myös asiakkaiden mielestä todella haluttuja autoja, sanoo Volvo Car Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Tom von Bonsdorff.

- Myös uusi V60 on kerännyt kehuja ja myyntikin on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin, joten aloitamme myös uuden vuoden mukavista asetelmista, vahvalla tilauskannalla.

Helmikuussa Suomeen saapuu V60 -mallin korotettu versio Volvo V60 Cross Country.

Kesällä täysin uusi Volvo S60 täydentää 60-sarjan.

Tämän lisäksi Volvo V40 on ehtinyt Classic -vaiheeseen, eli kompaktien perheautojen luokkaan Volvolla on tarjolla hyvin varusteltu kokonaisuus.