Vuodesta 2019 lähtien jokaista uutta Volvoa liikuttaa sähkömoottori

Kaikki markkinoille tulevat Volvot sähköistyvät vuodesta 2019 lähtien.

Premium-autonvalmistaja Volvo on ilmoittanut, että kaikki vuonna 2019 ja siitä eteenpäin esiteltävät uudet Volvo -autot sisältävät sähkömoottorin.

Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman sähköistettyjä autoja: täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä.

Ensimmäiset kevythybridit nähdään mallivuosivaihdoksen myötä vuoden 2019 keväällä, jonka jälkeen niitä tuodaan koko Volvo -mallistoon seuraavan kahden vuoden aikana, bensiini- sekä dieselmoottoreilla.

Volvo lanseeraa myös neljä täyssähköautoa vuoteen 2021 mennessä. Kaksi niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita.

Kaikki Polestarin autot sisältävät sähköisen voimansiirron, kesällä esiteltävä ensimmäinen PS1 -malli on lataushybridi.

Polestar 2 -mallin tuotanto käynnistyy myöhemmin vuonna 2019 ja se on Volvo Car Groupin ensimmäinen akkusähköajoneuvo XC40. Kyseessä on keskikokoinen malli, joka kilpailee markkinoista Tesla Model 3:n kanssa.

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin 4 908 uutta lataushybridiautoa.

Volvoja tässä joukossa on 1 945 autoa, eli merkin markkina-osuus on 39.6 prosenttia ja osuus on tuplaantunut edellisvuodesta.

Kun kaikki ladattavat sähköllä kulkevat autot otetaan huomioon, lataushybridit sekä täyssähköautot, Volvon markkinaosuus viime vuoden rekisteröinneistä on 34,2 prosenttia.