Yhdeksäs peräkkäinen voitto: Audin 2,5 TFSI -bensiinimoottori jälleen luokkansa paras

Audi jatkaa voittojen tiellä, kun 2,5 TFSI -bensiinimoottori voitti jo yhdeksännen kerran peräkkäin kansainvälisen "Vuoden Moottori" -palkinnon 2,0–2,5-litraisten moottoreiden kategoriassa. Sen 294 kW (400 hv) tekevät siitä tehokkaimman tuotannossa olevan viisisylinterisen moottorin maailmassa.

Erityisesti tuomariston jäsenet ylistivät moottorin vakuuttavaa 480 Nm vääntöä, joka on käytössä jo 1 700 rpm kierrosluvusta alkaen sekä sen turbon omaleimaista äänimaailmaa. Ääni muodostuu vierekkäisten sylinterien ja kauempana toisistaan olevien sylintereiden ainutlaatuisesta rytmistä.

-Viisisylinterinen moottori on ollut Audin ikoni jo yli 40 vuoden ajan, kertoo Oliver Hoffmann, Audi Sport GmbH:n teknisestä kehityksestä vastaava johtaja.

-Kaksi vuotta sitten suunnittelimme 2,5 TFSI -bensiinimoottorin täysin uudelleen ja otimme käyttöön alumiiniset kampikammiot.

Audin 2,5 TFSI -bensiinimoottori on saatavilla TT RS Coupé ja TT RS Roadster -malleihin sekä RS 3 Sedaniin ja RS 3 Sportbackiin. Moottori kiihdyttää TT RS ja TT RS Roadsterin 0–100 km/h 3,7 ja 3,9 sekunnissa, sekä RS 3 Sedanin ja Sportbackin 0–100 km/h 4,1 sekunnissa. Kaikkien neljän mallin huippunopeus on rajoitettu 250 km/h, mutta lisävarusteena se on mahdollista kasvattaa nopeuteen 280 km/h.

Vuosittain jaettava kansainvälinen "Vuoden Moottori" -palkinto on jaettu vuodesta 1999 alkaen. Kansainväliseen tuomaristoon kuuluu 65 auto- ja liikennetoimittajaa, jotka valitsevat vuoden parhaat moottorit useassa eri kategoriassa. Tämä on neljästoista kerta, kun Audi on voittanut tämän maailmanlaajuisesti arvostetun palkinnon.