Blogit ·

Aina ei tarvita sarjamurhaajaa

Ruotsi pursuaa dekkarikirjailijoita, joista paljon on saatu myös suomeksi. Yksi sellainen on Katarina Wennstam, jonka suomennettu tuotanto löytyy myös minun kirjahyllystäni.Ensin tuli feministinen trilogia Tahra, Turman lintu ja Alfauros. Tahrassa aiheena on seksin osto ja ihmiskauppa. Turman linnussa teemana on parisuhdeväkivalta. Alfauroksessa Wennstam nostaa esille nuorten tyttöjen hyväksikäytön… Lue juttu »

Blogit ·

Hilpeästi murhaten

Meidän uudessa, hienossa kirjastossamme kirjat pääsevät entistä paremmin esille. Olen ennenkin huomannut, että esillä olevia kirjoja tulee myös lainattua. Viimeisin löytöni onkin Ma… Lue juttu »

Blogit ·

Anni Polva ja me tytöt

Minun lapsuudessani ja nuoruudessani kirjat eivät vanhentuneet samaa vauhtia kuin nykyään. Niinpä samoja kirjoja lukivat 1950-, 1960- ja 1970-luvulla syntyneet. Ulkomaalaisista sarj… Lue juttu »

Blogit ·

Kalevalaista fantasiaa

Perhekirjailija Timo Parvela tunnetaan erityisesti Ella-kirjoistaan, mutta hän on kirjoittanut paljon muutakin. Viime vuosikymmenen lopussa Parvelalta ilmestyi fantasia-trilogia Sam… Lue juttu »

Blogit ·

Sarjamurhaaja Salzburgissa

Useimmiten kirjoittelen omasta hyllystä löytyvistä kirjoista, mutta se ei ole mikään kiveen hakattu periaate. Nyt löysin kirjastosta uuden dekkaristin, jonka esikoisesta tykkäsin. E… Lue juttu »

Blogit ·

Pimeää valoa omasta hyllystä

Kun omistaa parisentuhatta kirjaa, voi omastakin kirjahyllystään tehdä löydön. Minun viimeisin löytöni on norjalaisen Mette Newthin kirja Pimeä valo. Kirja on ilmestynyt alkuperäisk… Lue juttu »

Blogit ·

Pottereja englanniksi

Kadehdin välillä lapsiani, jotka jo teini-iässä lukevat kirjoja myös englanniksi. Toki minä olen heitä pitempään kieliä opiskellut, mutta lopputulos ei ole ollut kovin kaksinen. Kuu… Lue juttu »

Blogit ·

Kuka on hirviö?

Lukuvuoteni 2014 päättyi Merete Mazzarellan kirjaan Sielun pimeä puoli, joka kertoo Mary Shelleystä ja hänen Frankensteinistaan. Kirja oli 84:s viime vuonna lukemani.Kirjan sain jou… Lue juttu »

Blogit ·

Pilakuvien maailma ei muutu

Olen yli 20 vuotta saanut joululahjaksi uusimman Mauri Kunnaksen kirjan. Niinpä minulla on melkoisen kattava kokoelma Kunnaksia, sillä olen itse hankkinut puuttuvia osia. Kovin hyvä… Lue juttu »

Blogit ·

Valtonen viihdyttää

Minulla on kotihyllyssä lukematon määrä lukemattomia kirjoja. Siitä huolimatta minun on välillä ihan pakko ottaa joku kirja uusintaan.Tällä kertaa armon sai Hilja Valtonen. Satuin n… Lue juttu »

Blogit ·

Mummuille luettavaa

Muuttoa valmisteleva kotikyläni kirjasto tyhjensi hyllyjään myös pitkillä laina-ajoilla. Minäkin osallistuin talkoisiin, ja lainasin Terttu Auteren kolmen kirjan sarjan Kirjepostia,… Lue juttu »

Blogit ·

Kirjalla saa olla historia

Nyt on pakko tuoda julki (tosin kaksi viikkoa jälkijunassa), että pääsin haastattelemaan Markus Majaluomaa. Majaluomalla on Eurajoella Vuojoen kartanossa näyttely, ja minä änkesin i… Lue juttu »

Blogit ·

Kirjoja keräillen

Tapasin vanhan tuttavan pitkästä aikaa. Kuulumisia vaihdettiin kotipaikkamme kirjaston ikkunan edessä. Ikkunassa oli paljon vanhoja kirjoja ja teksti, että niitä jaettiin taas ilmai… Lue juttu »