Kudoin, kohtasin ja opetin

Raumars-taiteilijavierasohjelma toi tänä kesänä Raumalle kolme ranskalaista eri alojen taiteilijaa kutomaan ja kohtaamaan ihmisiä. Heistä yksi, muotisuunnittelija Antonin Gellibert, halusi oppia nypläämään. Arvaatte varmaan kenen puhelin soi, jotta tämä kiinnostus paikallista käsityöperinnettä kohtaan saataisiin täytetyksi.

Viimeisten kolmen viikon aikana Antonin on edennyt nypläystunneillamme huimasti ja taitaa nypläyksen perusasiat niin hyvin, että kohta tulee ongelma, mitä enää harjoitella. No, manteleita tietenkin, mutta mitä muuta? 

[[{"fid":"39856","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_tags[und]":"","media_title[und][0][value]":"","media_description[und][0][value]":"","title":"","layout":"inline-right"},"type":"media","attributes":{"class":"styles file-styles isonosto media-element file-default","id":"styles-0-0"},"link_text":null}]]

Vielä ensi viikolla projekti on kauppakeskus Potkurissa, jonka jälkeen työskentely jatkuu viimeistään Pitsiviikolla Rauman taidemuseon sisäpihalla. Menkää ja tutustukaa ja ennen kaikkea osallistukaa! Itsekin jätin mm. naulakkoneulonnan muodossa oman kädenjälkeni teoskokonaisuuteen, joka vielä etsii lopullista ilmiasuaan. 

[[{"fid":"39857","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_tags[und]":"","media_title[und][0][value]":"","media_description[und][0][value]":"","title":"","layout":"inline-right"},"type":"media","attributes":{"class":"styles file-styles isonosto media-element file-default","id":"styles-0-0"},"link_text":null}]]