Tuli käytyä kirjamessuilla

Aika monena syksynä olen käynyt Turun kirjamessuilla, eikä tämä syksy tehnyt poikkeusta. Kirjanystävää lämmitti se ihmismäärä, joka messukeskukseen oli perjantaina tiensä löytänyt.
Tänä vuonna käyntini oli aikataulullisista syistä hieman hätäinen, sillä ehdin kiertää messuosastoja vain parisen tuntia. Se on aivan liian vähän, mutta toki parempi kuin ei mitään. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin halunnut kuunnella myös kirjailijahaastatteluja. Varsinkin Jörn Donner olisi ollut kiinnostava kuultava. Hyllystäni nimittäin löytyy aika monta Donnerin ei-fiktiivistä kirjaa.
Ihan ensimmäiseksi piti hoitaa tyttären antama tärkeä tehtävä. Hain yhteen Lumikki-trilogian kirjaan nimmarin Salla Simukalta. Pojalle puolestaan löysin muutaman kirjan, jotka todennäköisesti annan joululahjaksi.
Omia hyllyjäni täydensin tällä kertaa antikvariaatti-puolelta. Gabriel Garcia Marquez -kokoelmani alkaa olla täydellinen, kun löysin Turusta hyväkuntoisina sekä Surullisen ja uskomattoman tarinan että Oudot vaeltajat.
Lisäksi matkaan lähtivät Arthur Conan Doylen Punaisten kirjainten arvoitus ja Jane Austenen Neito vanhassa linnassa.
Sherlock Holmesia meillä harrastetaan sekä kirjoina että tv-tuotantona. Tyttären ja minun yhteinen suursuosikki on Uusi Sherlock, jossa pääosissa ovat Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman. Itse pidin aikoinaan myös Jeremy Brettistä Holmesina. Lontoossa oli ihan pakko käydä Holmesille omistetussa museossa ja Kootut teokset on tietenkin tullut luettua.