Kaupallinen yhteistyö

Ammattilainen ei tingi laadusta

Tools Rauman paikallisjohtaja Kai Ruoholalla on kahden vuosikymmenen kokemus alalta ja hänen mukaansa Kränzlen painepesurit ovat markkinoiden laadukkaimpia.

Kun ammattilainen lähtee hankkimaan painepesuria työkäyttöön, hän hakee luotettavuutta ja laatua. Ainakin ne ammattilaiset, jotka ovat ehtineet kokeilla niitä huonolaatuisia pesureita ja todenneet ne työkäyttöön sopimattomiksi.

Moni ammattilainen päätyykin saksalaiseen Kränzlen pesuriin, eikä sitten enää vaihdakaan merkkiä.

Tools Rauman paikallisjohtaja Kai Ruohola kertoo, että Kränzlen perheyritys on tehnyt painepesureita jo 40 vuoden ajan. Isä Josef ja poika Ludwig Kränzle aloittivat kehittelyn omasta autotallistaan ja nykyisin niitä myydään ympäri maailman.

- Ammattikäyttöön tehtyjen pesurien koneet pyörivät hitaammin, 1 400 kierrosta minuutissa. Se tarkoittaa sitä, että ne ovat huoltovapaampia kuin nopeammin pyörivät koneet, joita käytetään yksityiskäytössä, Ruohola kertoo.

Ammattilaiset arvostavat Kränzlen pesureiden korkealaatuisia valmistusmateriaaleja.

Kränzlen painepesureiden vettä kuljettavat osat ja varmistuslaitteet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai taotusta erikoismessingistä, joten korroosio ei aiheuta käyttökatkoksia.

Pesureissa on ruostumattomasta teräksestä tehdyt ja keramiikkapäällysteiset uppomännät, jotka kestävät erinomaisesti kulumista ja johtavat hyvin lämpöä. Kränzle-painepesureissa on suuret, helposti luettavat, glyseriinivaimennetut ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut painemittarit.

- Pesutulos syntyy veden ja paineen yhteisestä määrästä. Mitä isompi likakerros on, sitä enemmän vaaditaan vettä ja vähemmän painetta.

Moni ammattilainen luottaa Kränzlen Quadro-sarjan pesureihin. Ne sisältävät esivesisäiliön, jonka etuna on se, että se pysäyttää ilmakuplien matkan moottoriin. Ilmakuplat kuluttavat ajan kuluessa moottoria.

- Esivesisäiliö lisää pesurin käyttöikää.

Tools Rauma tunnetaan vahvasta ammattitaidosta ja tuotetuntemuksesta, muidenkin kuin Kränzlen tuotteissa.

- Jos jotain tuotetta ei ole tänään hyllyssä, saamme sitä keskusvarastosta seuraavaksi päiväksi, Kai Ruohola kertoo toimitusnopeuksista.

Toolsilla on myös tarjolla hyllytyspalvelujärjestelmiä, joita on kehitetty uuden tekniikan myötä. Niillä Tools pitää huolen asiakkaiden pientarvikelogistiikasta. Uudet sähköiset järjestelmät, kuten rfid, helpottavat seurantaa.

- Tuotteet kehittyvät koko ajan ja myös palvelut samaa tahtia.

Tools Raumalla on myynnissä Pinelinen pesukemikaalit, jotka edustavat alansa ehdotonta huippua. Moni ammattilainen hakeekin pesuaineet Papinhaasta.

Riihimäellä valmistetut Pineline-tuotteet on suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin ja ne ovat biohajoavia ja turvallisia käyttää.

- Emme käytä tuotteissamme hiilivetyliuottimia, vaan ne on korvattu ympäristöystävällisillä bioliuottimilla, Pinelinen tuotepäällikkö Niklas Moisio kertoo.

Pinelinen tuotepäällikkö Niklas Moisio kertoo, että yhtiön pesukemikaalit ovat ympäristöystävällisiä, mutta silti tehokkaita.

Pinelinella on pitkä historia pesukemikaalien kehittämisessä. Se aloitti 90-luvun alussa legendaarisella Pineline Tehopesu-kemikaalilla, joka on ensimmäinen autonpesutuote, joka on saanut Joutsen-ympäristömerkin.

- Nykyisin Joutsenmerkki löytyy noin 90 prosentista meidän valmistamistamme tuotteista. Suunnittelemme tuotteet siten, että ne täyttävät tiukat ympäristökriteerit, Moisio jatkaa.

Tämä mäntyöljypohjainen Tehopesu-klassikkotuote pesee ajoneuvojen lisäksi asuntovaunut, terassit ja matot. Sen pesuteho perustuu syövyttämisen sijaan liuottamiseen ja sitä voi käyttää vaahdotuslaitteissa ja painepesureissa. Se on kuitenkin erittäin hellä, joten sillä voi puhdistaa vaikka keittiön pinnat tai saunan.

Pinelinen pesukemikaalit ovat tunnettuja siitä, että ne ovat tehokkaasti tiivistettyjä.

- Meillä on sellainen periaate, että vettä ei kannata turhaan lisätä tuotteisiin. Asiakkaalle tuotteen litrahinta ei ole tärkeä asia, vaan se mikä on käyttöliuoksen lopullinen litrahinta, Moisio arvioi.

Moisio kuvaa Pinelinen pesukemikaalien laimennussuhdetta siten, että useimmissa niissä on suosituspitoisuus 5 prosenttia, eli veden osuus on 95 prosenttia. Markkinoilta löytyy muiden tuottajien pesutuotteita, joiden laimennussuhde on jopa niinkin huono kuin yksi yhteen.

- Laimennussuhde riippuu tietenkin siitä, mitä ollaan pesemässä. Peruspuhdistukseeen riittää yhden prosentin liuos, mutta jos pestään kuraista kuormaautoa, siinä voi käyttää viiden prosentin liuosta.

Niklas Moisio kertoo, että Pinelinen tuoteperheestä löytyy laaja valikoima ammattilaispuolen pesutuotteita.

- Raskaan liikenteen ajoneuvojen talvipesuun löytyy tehokkaampia aineita, konepajoille taas kemikaaleja osien pesuun ja rengasliikkeille omat tuotteet. Erikoistuotteiden valikoima on erittäin laaja, hyönteisten irrottamisesta moottorin pesuun, Moisio listaa.

Ja kaikki Pinelinen ympäristöystävälliset ja riittoisat tuotteet on saatavissa Toolsista.