Kaupallinen yhteistyö

Asema Fysioterapia tarjoaa jalkaosaamista vuosien kokemuksella

Jokaisen asiakkaan kohdalla yksilöllinen toiminnallinen analyysi on jatkokuntoutuksen perusta.

Asema Fysioterapian ammattitaitoinen henkilökunta työskentelee intohimoisesti asiakkaidensa toimintakyvyn puolesta. Alaraajoihin erikoistunut fysioterapeutti Timo Torpo on kaksikymmenvuotisen työuransa aikana huomannut, että alaraajakipuihin haetaan mielellään helppoa ratkaisua.

- Seisomatyöpiste tai uudet kengät eivät kuitenkaan poista kivun aiheuttajaa, jos kyse on esimerkiksi virheasennosta, Timo kertoo.

Asema Fysioterapia on profiloitunut etenkin alaraajavaivojen eksperttinä. Osa asiakkaiden vaivoista on rasitusperäisiä, osa on tullut väärästä kuormitusmallista eli esimerkiksi virheasennosta tai huonosta lihaskontrollista. Erilaisia kantapäävaivoja, kuten ns. luupiikkejä ihmisillä on paljon.

- Vaikka kyseessä on pitkäaikainen kroonistunut kiputila, tehokkaita hoitokeinoja on useita. Asema Fysioterapia on perheyritys ja sen ansioista toimintamme on hyvin ketterää. Soveltamisen mahdollisuuksia on paljon, Timo kertoo.

Aseman tiimi: Minna Vilponen, Jesse Blomberg sekä yrittäjäpariskunta Anne-Mari ja Timo Torpo.

Hoitoon hakeutumisen jälkeen ensimmäisenä pyritään löytämään kivun syy. Monesti vaiva on ehtinyt vaikuttaa jo laajemmalti. Siksi Asema Fysioterapian väki kannustaakin hakeutumaan fysioterapeutille mahdollisimman pian vaivan ilmaannuttua.

- On tärkeää, että kropan jalusta eli jalat toimivat oikein. Hoidon toivottava lopputulos on aina se, että ihmisen olisi helpompi ja kivuttomampi liikkua, Timo sanoo.

Kipu estää liikunnan tuoman ilon

Fysioterapeutin antamiin kotiharjoitteisiin on vaikea motivoitua, jos ne tuottavat kipua. Kivun terävin kärki tulee hoitaa ensin pois.

Hieroja, ja marraskuussa lymfaterapeutin pätevyyden saava Anne-Mari Torpo työskentelee pääasiassa turvotusten ja kipujen helpottamisen parissa.

- Käytän muun muassa LPG-hoitolaitetta, jossa yhdistyy imurullaus ja alipainehoito. Sen aikaansaamat vaikutukset näkyvät välittömästi ja tuovat helpotusta esimerkiksi kipukroonikoiden arkeen. LPG-laitteen alipaine nostattaa kudosta, jolloin nestekierto vilkastuu ja turvotus helpottuu, Anne-Mari kertoo.

- Voimme helpottaa monien perussairauksista kärsivien elämää. Tarpeen vaatiessa meidän tehtävä on tunnistaa tilanne ja ohjata asiakas esimerkiksi ortopedille, Timo selventää.

LPG-hoidossa yhdistyy faskia- ja lymfakäsittely sekä sidekudos- ja klassinen hieronta. LPG-hoito nopeuttaa paranemista leikkauksen jälkeen.

Nivelrikko on tyypillinen liikkumista vaikeuttava vaiva. Iän myötä lihasmassa katoaa, mikä osaltaan pahentaa nivelrikon aiheuttamaa kipua. Nivelrikko ei kuitenkaan estä liikunnan harrastamista.

- Emme voi harjoitteilla parantaa nivelrikkoa, mutta sitä niveltä ympäröiviin kudoksiin ja nivelrikon aiheuttamaan kipuun voimme, Timo kertoo.

Kävellen, juosten, haravoiden ja uiden jalkavaivoja karkuun

Monipuolinen liikunta erilaisilla alustoilla on jalkaterveyden kulmakiviä. Kenkien vaihtelu, nopeutta ja ketteryyttä haastavat liikuntamuodot sekä lihasvoiman harjoittaminen pitävät jalat kunnossa.

- Tasaisilla alustoilla kävely ei haasta jalkaterän pieniä lihaksia. Siksi esimerkiksi metsässä ulkoilu ja polkujuoksu ovat jaloille hyväksi, Timo kertoo.

Esimerkiksi lisäpainoharjoittelun on todettu hyödyttävän kaiken ikäisiä ihmisiä. Lihaskuntoharjoittelun ohella arkiaktiivisuus nousee tärkeään asemaan.

- Tavalliset pihatyöt ja hyötyliikunta ovat tärkeitä. Se, että on tunnin treenit vaikkapa kolme kertaa viikossa, ei riitä, jos arki on muuten passiivista, Timo muistuttaa.

www.asemafysio.fi