Kaupallinen yhteistyö

Design-Talo toteuttaa unelmat - tämän verran rakentaminen maksaa

Design-Talo, Rauma
Tontilla. Saila Kauranen (oik.) kävi katsomassa, miten Pauliina Alhon ja Eetu Mäkiön kodinrakennus alkoi viime viikolla. Muutto uuteen kotiin tapahtuu helmikuussa.

Moni perhe Rauman seudulla haaveilee unelmakodista, mutta useat omakotitalon tai huvilan hankintaan liittyvät asiat mietityttävät. Siksi Design-Talo on luonut helpon ratkaisun: maan mukavimman tavan hankkia uusi koti avaimet käteen -menetelmällä.

-Rakennamme asiakkaalle mieleisen, laadukkaan omakotitalon muuttovalmiina aina kodinkoneita, tulisijaa ja kiuasta myöten. Se on oikeasti helppoa ja mikä parasta, talot ovat vakiona energiatehokkaita, Design-Talon myyntipäällikkö Janne Junnila kertoo.

Suomen suurin muuttovalmiiden pientalojen valmistaja Design-Talo on toiminut alalla jo yli 25 vuotta. Vuosien kehitystyö ja tuhansien muuttovalmiiden talojen rakentamiskokemus ovat hioneet toimitustavan erittäin asiakasystävälliseksi.

-Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä ajoissa, koska yhdessä on helpompi kartoittaa tarpeita ja haaveita. Design-Talo on aina yksilöllinen, omistajansa näköinen koti. Perheen maku ja tarpeet voidaan huomioida niin pohja- kuin julkisivuratkaisuissakin. Varsinainen kodin suunnittelu alkaa aina tutustumisella tonttiin ja paikallisiin kaavamääräyksiin. Tämä ohjaa vahvasti suunnittelua, myyntiedustaja Saila Kauranen kertoo.

Muuttovalmis tarkoittaa käytännössä sitä, että talossa on rakentajaperheen valitsevat materiaalit ja muut ratkaisut, ja toimitus sisältää kaiken kivijalasta listoitukseen saakka. Muuttovalmishintaan kuuluu kaikki rahtikuluja ja täydellistä lämmitysratkaisua myöten.

Saila Kauranen kohtaa arjessa monenlaisia rakentamiseen liittyviä kysymyksiä. Yksi yleisimmistä on kysymys rakentamisen budjetista Raumalla.

-Laadimme aina asiakkaalle suunnitelman talosta tonttikohtaisesti. Teemme selkeän budjetoinnin, jotta yllätyksiä ei tulisi. Raumalla esimerkiksi 120-neliöisen Design-Talon hinta on alkaen 170 000 euroa. Tyypilliset maarakennuskustannukset ovat noin 25 000 euroa, liittymät noin 10 000 euroa ja rakennusvalvonnan kustannukset noin 5000 euroa. Jos kaava on salliva, niin uuden talon saa jopa edullisemmin kuin 10 vuotta vanhan talon.

Miten Rauman tämän hetken tonttitilanne näkyy toiminnassanne?

-Tämä on Raumalla suurin ongelma. Rakennuskelpoisia tontteja yksikerroksisille taloille ei vain ole. Kaavoittajan pitäisi mahdollistaa edullisten talojen rakentaminen eikä laatia kaavaa niin, että vaaditaan kaksikerroksisia taloja tiukoilla rakennustapaohjeilla. Rauma kasvaa pohjoispuolelle ja kaupunki on hankkinut suuria maa-alueita sieltä, mutta on suuri arvoitus, milloin kaavoitus etenee saati päästään rakentamaan. Tähän toivoisin kaupungilta reippautta ja ryhtiliikettä, Junnila sanoo.

Talvi on tulossa. Miten se vaikuttaa rakentamiseen?

-Käytännössä ei mitenkään, koska tehtaamme pyörii ympäri vuoden ja lisäksi talvirakentamisen etuja on useita. Talvi on edullisempi aika rakentaa, maarakennustöiden tekijöitä on saatavilla helpommin ja muutto ajoittuu kesään, jolloin talon maalaus ja pihatyöt sujuvat samana vuonna.

5 hyvää syytä valita Design-Talo:

  • Muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtaja
  • Turvallinen ja helppo
  • Kiinteä sopimushinta
  • Luotettava aikataulu
  • Korkea laatu ja tyytyväiset aidosti suosittelevat asiakkaat

Design-Talo Raumalla:

Saila Kauranen
Janne Junnila