Kaupallinen yhteistyö

Elämän juhlat satumaisessa miljöössä

Elämän suuret juhlat jäävät ikuisesti mieleen. Lämpimät muistot kohtaavat perheen ja ystävien yhteisissä muistikuvissa. Keskustan tuntumassa sijaitsevien Juhlatalo Johtolan ja Tilausravintola Juhlahovin ainutlaatuiset miljööt sekä monipuoliset tilat, tarjoilut ja palvelut takaavat, että juhlijat saavat keskittyä nauttimaan näistä yhteisistä kokemuksista.

– Johtolassa on yhteensä noin 60 asiakaspaikkaa, joten täällä pystyy järjestämään hyvin erityyppisiä juhlia. Ristiäiset, rippijuhlat, valmistujaiset, häät ja muistotilaisuudet järjestetään aina tilaisuuden vaatimalla tavalla ja asiakkaiden toivomusten mukaan, Hovin ravintolapäällikkö Miia Rantanen kertoo.

Johtola on kaikille avoin juhlatalo, joten se on varattavissa muun muassa juhlaville illallisille, perhejuhliin ja yritystilaisuuksiin. Satumaisessa miljöössä lehmusten vehreydessä sijaitsevat tilat muuntuvat moneen.

– Menut saavat vaikutteita talon historiasta, ja ne ovat keränneet runsaasti kehuja. Harkitut menukokonaisuutemme täydentyvät niihin sopivilla juomavalikoimilla. Samalla suunnittelemme tilaisuuteen sopivan pöytäjärjestyksen ja somistuksen.

– Juhlien järjestelyissä on tärkeää, että kattaukset ovat kohdillaan, tuolirivit suorat ja valaistus tilaisuuden luonteeseen sopiva. Kauniit servetit, kukat ja kynttilät viimeistelevät juhlapöydän. Tiloista löytyy myös flyygeli.

Hovi tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Siemen-Flora toimittaa kukat ja asetelmat. Toimiva kokonaisuus rakentuu siis monesta tekijästä.

– Henkilökuntamme ammattitaito nojaa pitkään kokemukseen, joten meillä on vahva näkemys juhlien järjestämisestä. Teemme juhlat asiakkaalle helpoksi, ja kun järjestelyt sujuvat hyvin, rauhoittaa se aina juhlan järjestäjää.

Juhlatalo ja sauna henkivät patruuna-ajan tunnelmaa

Vuonna 1911 rakennettu Juhlatalo Johtola on toiminut aikanaan metsäteollisuuden edustustalona, joten patruuna-ajan tunnelma on vahvasti läsnä.

– Haluamme kunnioittaa talon historiaa, joten sahateollisuuden perinteet näkyvät tiloissa. Esimerkiksi edustustilojen aikaista taidetta on runsaasti esillä raumalaistaiteilija Mika Honkasen tekeminä kopioina. Me kerromme talon historiasta tilaisuuden järjestäjille ja haluttaessa myös koko juhlaväelle, Rantanen taustoittaa.

Vuosikymmenien aikana Johtolassa on tehty runsaasti remonttia ja tiloja on laajennettu nykyiseen muotoonsa.

– Tilat palvelevat loistavasti esimerkiksi johtoryhmien palavereita ja henkilökuntien koulutustilaisuuksia. Tämänkaltainen tila tarjoaa hyvän mahdollisuuden irtaantua siitä normaalista työarjesta.

– Helpotamme varaajien työtä, sillä riittää, kun meille kertoo minkälaisesta tilaisuudesta on kyse ja mitä halutaan. Me järjestämme tilat ja tarjoilut näiden toivomusten mukaisesti.

Juhlatalo Johtolan toisessa kerroksessa on viisi tunnelmallista huonetta, joihin on mahdollisuus majoittua tilaisuuksien yhteydessä.

– Esimerkiksi hääpari voi viettää hääyönsä juhlapaikan satumaisessa miljöössä tai tarjota kaukaa tuleville vieraille yöpymispaikan, Rantanen kertoo.

Pihapiirissä sijaitsee myös sauna, joka on kaikkien vuokrattavissa. Tätä hyödyntävät niin juhlijat kuin yritys- ja yhdistysvieraatkin.

– Saunalla on kaupungin pisin yksityinen uima-allas, jonka pituus on peräti 18 metriä. Tästä on lyhyt etäisyys keskustaan, mutta samaan aikaan oma täydellinen rauha.

Saunailtaan voi varata VIP-paketin, johon kuuluu kylpytakit, tossut sekä pientä suolaista purtavaa. Saunalle on mahdollisuus tilata myös ruoat, jotka toimitetaan paikalle sovittuna kellonaikana.

– Kokonaisuutena puitteet ja tarjoilut ovat hyvä tapa tutustuttaa esimerkiksi ulkomaalaiset vieraat suomalaiseen saunakulttuuriin.

Jokainen juhla on aina omanlaisensa

Vain noin sadan metrin päässä Juhlatalo Johtolasta sijaitseva Tilausravintola Juhlahovi taipuu isompiin tilaisuuksiin. Suureen tilaan mahtuu kerrallaan jopa 300 juhlijaa.

– Juhlahovin vahvuuksia ovat muunneltavuus sekä mahdollisuus monenlaisiin pöytämuotoihin. Suuri tila mahdollistaa myös esimerkiksi ison tanssitilan ja esiintymisalueen vaikka bändille, Rantanen kertoo.

– Tiloja saadaan jaettua pienempiin osiin siirtoseinien avulla. Juhlahovissa järjestetään häitä, juhlaillallisia ja pikkujouluja, mutta myös kokouksia, messuja ja konsertteja.

Alueelta löytyy iso parkkialue sekä juhlatilaan johtavat hyvät portaat ja kulkurajoitteisten liikkumista helpottava luiska. Tiloihin järjestetään asiakkaiden toivomusten mukaiset somisteet.

– Somisteilla on aina iso merkitys ja haluamme panostaa niihin. Täällä kaikki ovat samassa tilassa ja näkevät yhdellä kertaa koko juhlatilan ja -ohjelman. Isot ikkunat ja avara tila takaavat luonnonvaloa.

Juhlahovissa on anniskeluoikeudet. Kilpailukykyinen juomavalikoima tarjoillaan tilaisuuden järjestäjän kanssa sovitulla tavalla.

– Nykyään on usein tapana tarjoilla ruokajuomat pöytiin ja loppuillaksi avataan baari juhlavieraiden käyttöön.

Juhlien järjestäminen Johtolassa ja Juhlahovissa tarjoaa järkevän hintaisen ja ennen kaikkea helpon vaihtoehdon.

– Jokainen juhla on aina omanlaisensa tilaisuus, joten tämä otetaan erityisen tarkasti huomioon. Olemme täällä täyttämässä asiakkaiden toiveita. Vaikka loppujen lopuksi ihmiset tekevät aina juhlan, takaavat onnistuneet järjestelyt ikimuistoisen tilaisuuden, Rantanen painottaa.

Varaa 30.6.2020 mennessä juhlat Johtolaan ja tarjoamme maksuttoman majoituksen. (1 huone Johtolassa/varaus juhlien yhteydessä, koskee vapaa-ajan juhlavarauksia.)

Tutustu Juhlatalo Johtolaan ja Tilausravintola Juhlahoviin sekä muihin Hovin tarjoamiin juhla-, sauna- ja majoituspalveluihin osoitteessa www.hovihotels.fi

Johtolassa ja Juhlahovissa tilaisuuksia järjestäneiden asiakkaiden palautteita:

Tapahtumien järjestäminen on ollut helppoa ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta. Juhlien aikana kaikki on sujunut moitteettomasti. Erityisesti olemme arvostaneet joustavuutta erinäisten toiveiden täyttämisessä ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomisessa. Yhteydenpito on ollut nopeaa ja joustavaa ja asiakkaan toiveita on toteutettu aivan upeasti. Yhteistyö on hioutunut vuosien aikana saumattomaksi. Palaute otetaan vastaan ammattitaidolla ja korjaavia toimenpiteitä on tehty sinne, missä niitä on kaivattu. Kaikenkaikkiaan täyden kympin yhteistyökumppani!

"Ilta oli taas kerran aivan mahtava ja kaikki tarjottavat olivat täydellisiä. Kattaus oli myös huipputasoa, kuten aina. Tunnelma on Johtolassa aina yhtä ihana. Emäntämme kävi läpi juhlamenun hienoon tyyliin, se on minusta tärkeä osa tilaisuutta myös. Hänelle erityiskiitos ja tietenkin kokille!”