Kaupallinen yhteistyö

Ennakoivalla kunnossapidolla säästää rahaa

Flowplussan Rauman yksikön liiketoimintapäällikkö Asko Heinosen mukaan sähkömoottorien merkitys kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi.

Flowplus Oy on erikoistunut optimoivaan elinkaaren hallintaan kunnossa- ja käynnissäpidossa. Yrityksen asiakkaat ovat teollisuuden ja infra-alan toimijoita ympäri Suomea.

Flowplus huoltaa muun muassa venttiilejä, pumppuja ja sähkömoottoreita.

– Silloin kun huollot tehdään optimoidusti, asiakas säästää rahaa, kun käyttökatkoksia ei tule. Puhutaan varsin isoista summista, Rauman yksikön liiketoimintapäällikkö Asko Heinonen toteaa.

Flowplussalla on ympäri Suomea 17 toimipistettä, joista yksi on Raumalla. Toimipisteissä työskentelee 170 huoltoalan ammattilaista.

Laitteiston tilaa voi seurata etänä

Ennakko- ja vuosihuoltojen lisäksi Flowplussan yritysasiakkailla on mahdollisuus valita monipuolisia palvelupaketteja.

Ennakoivan kunnossapidon konsepti eli optimointi tuo merkittäviä säästöjä asiakkaille.

Kuntokartoituksella asiakkaan laitekannan lisäksi arvioidaan kriittisesti myös käyttöympäristön olosuhteita ja analyysien perusteella voidaan ennustaa laitteiston käyttöikää.

Flowplussalla on oma kunnonvalvontaohjelma Flowdicator, joka toimii siten, että asiakkaan laitteistoon yhdistetään mittausantureita seuraamaan prosessia.

– Flowdicatorpalvelu toimii siten, että seuraamme etänä laitteiston toimintaa ja reagoimme mahdollisiin huoltotarpeisiin nopeasti ja ennakoiden. Merkittävintä tässä on että asiakas pystyy ennustamaan kuukausia eteenpäin laitteen kestoiän. Näin ollen huolto pystytään tekemään hallitusti.

Huollon tarpeessa olevia laitteita ei tarvitse siirtää minnekään, vaan Flowplussalla on käytössä muun muassa tehdasseisokeissa mobiilipajat, jotka tuodaan käyttökohteeseen.

– Tämä nopeuttaa huoltoa huomattavasti. Eikä vastaavaa palvelua ole monellakaan tarjolla.

Flowplus myös varastoi asiakkaiden laitteita, varaosia ja huoltaa niitä. Näin osa voidaan korvata nopeasti uudella. Vaihtolaitepalvelu on joustava tapa säästää omia varastointikuluja.

Huolto pidentää koneen ikää

Korvaamalla vanhoja sähkömoottoreita uusilla säästetään energiaa, ja näin voidaan vähentää ympäristön kuormittumista.

Uusilla sähkömoottoreilla päästään parempaan hyötysuhteeseen, joka näkyy yrityksen tuloksessa.

Vanhakin kone ajaa asiansa, kunhan huollosta ei tingitä.

Asko Heinonen kertoo, että Flowplus huoltaa säännöllisesti jopa neljäkymmentä vuotta vanhoja koneita, jotka toimivat uuden tavoin.

– Vuosikymmeniä sitten sähkömoottorit tehtiin eri tavalla. Valmistusmateriaali oli vahvempaa kuin nykyisin. Yksilölliset ja hankintahinnaltaan kalliit laitteet kannattaa aina huoltaa.

Laki muuttuu, reagoi ajoissa

EU-lainsäädännön tiukennuksen myötä moottoreiden IE-luokitukset muuttuivat heinäkuussa. Luokituksilla haetaan energiasäästöjä.

Tiukennukset eivät jää tähän, vaan uudet luokitukset astuvat voimaan 2023.

– Se tarkoittaa sitä, että hyötysuhdetta joudutaan parantamaan koneen kokoa kasvattamalla. Pahimmassa tapauksessa moottoriin kytkettyjä osia joudutaan uusimaan ja se voi tulla yritykselle kalliiksi.

Flowplussan asiakasyrityksillä ei ole tätä pelkoa, sillä optimoitu elinkaarihuolto ottaa huomioon tällaiset muutokset hyvissä ajoin, jolloin toiminta ei keskeydy missään vaiheessa.

– Flowplus pitää laitteiston kunnossa ja ajan tasalla, jolloin asiakas voi keskittyä olennaiseen eli yritystoimintaan.

Yhteystiedot

  • Kairakatu 23, 26100 Rauma
  • Liiketoimintapäällikkö Asko Heinonen
  • 040 760 5440
  • asko.heinonen@flowplus.fi