Kaupallinen yhteistyö

Huolellinen suunnittelu kylpyhuoneremontissa – yhdistelylaina säästää lainajärjestelyissä

Kylpyhuone on monelle tärkeä kodin osa. Siellä peseydytään ja hoidetaan monia muitakin arkisia asioita. Toimiva ja viihtyisä kylpyhuone saattaa vaatia remonttia, joka tulee suunnitella huolellisesti. Jotkut rahoittavat remontin lainalla ja jos niitä on useita, saattaa yhdistelylaina auttaa asiassa. Tämä artikkeli on sponsoroitu.

Jotkut hakevat remontin rahoitusta varten lainaa, mutta silloin pitää muistaa siihen liittyvät ehdot ja kustannukset. Monella saattaa olla jopa monta lainaa yhtä aikaa, jolloin lainojen yhdistäminen saattaa olla järkevää. Yhdistelylaina yhdistää pienemmät lainat yhteen uuteen lainaan, jolloin lainan hoitaminen on usein edullisempaa ja helpompaa.

Budjetti sanelee pitkälti remontin kokonaisuutta. Tämän takia se pitäisi ottaa huomioon jo heti suunnittelun alkuvaiheessa. Budjetti tulisi olla mahdollisimman realistinen ja siinä pitäisi olla myös hieman joustoa yllättäviin tilanteisiin. Kylpyhuoneremontti kannattaa rahoittaa etupäässä omilla säästöillä tai muulla vastaavalla rahoituksella, joka on jo olemassa.

Kylpyhuoneen merkitys muuttunut

Kylpyhuone on nykyisin paljon muutakin kuin kylpyhuone, johon olemme perinteisesti tottuneet. Siitä halutaan usein eräänlaista hyvinvoinnin lähdettä, jossa voi rentoutua ja virkistäytyä.

Sen täytyy tukea myös arjen melskeissä, jolloin esimerkiksi vaatteiden pesu ja kuivaus tapahtuvat vaivattomasti. Toimiva ja viihtyisä kylpyhuone saattaa edellyttää kunnostusta, jolloin remontti tulee puheenaiheeksi.

Ensin oli idea, sitten suunnittelu

Kylpyhuonetta halutaan joskus parantaa tai korjata. Tällöin saattaa syntyä idea kylpyhuoneen remontista, jossa ideoidaan esimerkiksi tiettyä tyyliä, materiaaleja tai värimaailmaa.

Ideointi saattaa sisältää myös ajatuksia tietyn kohdan tai asian hankkimista tai kunnostamista. Joskus idea voi syntyä sattumalta, kun sisustuslehdessä oleva hieno kuva alkaa inspiroida. Moni ottaa yhteyttä remonttiyritykseen sisustuslehti kainalossa ja näyttää haluamaansa kokonaisuutta toiveineen ja yksityiskohtineen.

Kun ideat ja ajatukset on saatu kasaan, kannattaa ne katsoa läpi ja tehdä niistä mahdollisimman selkeitä. Selkeät ideat tekevät suunnittelustakin selkeämpää. Suunnittelu on nimittäin monivaiheinen menetelmä, jossa pitää ottaa moni asia huomioon. Edellä mainitun budjetin lisäksi suunnittelussa käydään läpi esimerkiksi kylpyhuoneeseen halutut toiminnot ja materiaalit. Suunnittelussa pohditaan myös ammattilaisen käyttöä remontin toteutuksessa.

Silta nykytilanteen ja tavoitteen välillä

Kylpyhuoneremontin perimmäinen tarkoitus on laatia silta nykyisen tilanteen ja halutun toiveen välille. Käytännössä suunnittelulla pyritään saada aikaan haluttu lopputulos. Siinä tulee pohtia huolellisesti ne muutokset, jotka voi olla tarpeen päivittää. Muutokset voivat liittyä esimerkiksi kylpyhuoneen rakenteisiin ja teknisiin yksityiskohtiin.

Kattavalla suunnitelmalla pystytään rakentamaan mahdollisimman realistinen malli remontin eri vaiheista. Kaikkea sanelee pitkälti remontin hinta ja siihen suunnattu budjetti. Selkeä lopputulos ja kustannusarvio helpottavat päätöksentekoa. Tällöin remontin aloitus ottaa askeleen eteenpäin.

Elämän realiteetit suunnittelussa

Elävän elämän realiteetit vaikuttavat pitkälti siihen, minkälainen kylpyhuoneremontti kannattaa toteuttaa. Jos kyseessä on parin neliömetrin kokoinen kylpyhuone kantakaupungin yksiössä, voi tilanpuute asettaa omat ehtonsa. Pieneen kylppäriin ei kaikkea valitettavasti mahdu, jolloin joistain pitää luopua tai tinkiä.

Tutki siis suunnitteluvaiheessa kylpyhuoneen tila ja muut yksityiskohdat huolellisesti. Voit käyttää siinä todennäköisesti ammattilaisen apua. Mittaamisella saadaan kylpyhuoneen fyysiset rajat tietoon. Asunnon pohjakuvat ja taloyhtiön mahdolliset vaatimukset auttavat myös suunnittelun tekoa, jolloin se etenee nopeasti ja ongelmitta.

Miten suunnitelmassa edetään?

Teknisten ominaisuuksien selvittelyn jälkeen päästään hauskempaan vaiheeseen. Silloin voidaan alkaa puhua nimittäin toiveista, jotka liittyvät kylpyhuoneeseen. Tässä vaiheessa luovuus voi olla enemmän läsnä ja villeimmätkin ideat saa tuoda pöydälle. Ideointi on usein ilmaista ja niitä voidaan pohtia paremmin, kun ne sanotaan ääneen.

Jos haluat siis kylpyhuoneesta turkoosin värisen tai haluat lisätä siihen ammeen leijonatassuilla, voi asiasta ainakin keskustella. Toiveissa ja ideoissa kannattaa kuitenkin pitää maltti mielessä, koska tietyt ratkaisut saattavat vaikuttaa asunnon jälleenmyyntiarvoon tai vuokraukseen.

Eri tarpeet eri perheissä

Kylpyhuoneremontin suunnittelussa pitää muistaa oma elämäntilanne ja -tyyli. Suurperheellä on luultavasti erilaiset käyttötarkoitukset kuin esimerkiksi pariskunnalla tai yhden henkilön taloudella.

Lisäksi asukkaiden ikä kannattaa huomioida. Ikääntyessä saattaa tulla tarve erilaisille apuvälineille, joita pitää pystyä käyttämään kylpyhuoneessakin. Lisäksi esimerkiksi rollaattori saattaa vaatia tiettyjä tilaratkaisuja esimerkiksi kylpyhuoneen oveen.

Perheen harrastukset voivat lisätä oman kerroksensa kylpyhuoneen toiminnallisuuteen. Jos perheessä on aktiivisia ulkoilijoita tai liikunnan harrastajia, saattaa kuivausratkaisut olla tarpeellisia. Vaatteet ja varusteet on mielekästä kuivata helposti ja mieluiten muualla kuin saunassa.

Käy toiveet läpi ammattilaisen kanssa. Remontin suunnittelija osaa jakaa ne ammattitaidollaan toteuttamiskelpoisiin ja mahdottomiin. Ammattilaisen apu on hyödyllinen monessa remontin vaiheessa, jotta remontti sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Ammattilainen voi myös havaita jotain, mitä muilta voi jäädä huomaamatta.

Tulevaisuuden kuviot

Kylpyhuone on tärkeä kodin tila ja mahdollinen remontti pitää huomioida tulevaisuutta ajatellen. Tulevaisuutta on mahdoton ennustaa, mutta tietyt todennäköisyydet helpottavat kylpyhuoneen pitkäkestoista suunnittelua. Pohdintaan voidaan ottaa esimerkiksi elämäntilanne vuoden tai kymmenen vuoden päästä.

Myös asunnon käyttö tulevaisuudessa pitää laittaa pohdinnan alle. Halutaanko asunto myydä tai laittaa vuokralle? Tällöin kylpyhuoneesta kannattaa tehdä melko neutraali, jotta se ei herätä liian vahvoja tunteita potentiaalisille asunnon ostajille tai vuokraajille.