Kaupallinen yhteistyö

Intohimoinen ote mökkirantojen kunnostukseen

Ruoppaus Koskinen on perheyritys, jossa töitä on tehty vuodesta 1974 saakka, jolloin perheen isä Esa Koskinen osti ensimmäisen kaivinkoneensa ja aloitti perinteiset maansiirtotyöt.

– 90-luvun lama ratkaisi sen, että keskityimme nimenomaan ruoppauksiin. Ruoppaushommat olivat kannattavampia, eikä ala ollut vielä kovin kilpailtu, Esa Koskinen muistelee.

Sittemmin koko perhe on lähtenyt työhön mukaan. Äiti Kirsi hoitaa laskutuspuolta, perheen tytär Miina Koskinen yrityksen markkinointia ja juoksevia asioita.

– Ruoppaus Koskisen vahvuus on juurikin se, että olemme perheyritys, jossa kaikki ovat sydämellä mukana. Meillä on pitkä kokemus alalta ja kaikilla työntekijöillä hieman erilaista osaamista, Miina kertoo.

Avaimet käteen -uimaranta ja laituri toiveidesi mukaan

Ruoppaus Koskisen palveluihin kuuluu mökkirantojen ruoppaus, väylien teko ja syvennys, laiturien rakennus ja toimitus sekä aallonmurtajien ja kosteikkojen rakentaminen.

– Kaikki rakennustyöt mitkä vesistöihin liittyy, onnistuvat. Mökkiläiset järvenrantatonteilla tahtovat yleensä lisää syvää rantaa, että pääsevät paremmin uimaan. Merellä tehtävistä töistä noin puolet liittyvät veneilyyn, Esa kertoo.

Ruoppaustöitä ja muita rannan kunnostuksia, suunnitellessa aika ja paikka otetaan tarkasti huomioon. Lintujen ja muiden eläinten pesimisrauhaa kunnioitetaan.

– Kevät ja syksy ovat ruoppausaikaa.

Kun on kyse isojen massojen poistamisesta tai siirtelystä, syksy on parasta aikaa työn toteutukselle. Silloin vesistö jää talveksi rauhoittumaan. Massat ajamme pois talvella, kun maa on jäässä. Näin piha ja muu ympäristö säästyy vaurioilta, kun maa ei petä raskaiden koneiden alla, Esa kertoo.

Laiturimallistosta löytyy Ruoppaus Koskisen välittämät kelluvat laiturit. Paikan päällä custom made –periaatteella rakennetut kiinteät laiturit suunnitellaan jokaiseen rantaan erikseen ottaen huomioon esimerkiksi tuuliolosuhteet ja pohjan laatu. Palveluihin kuuluu myös niin sanotut avaimet käteen -uimarannat.

– Teemme rannasta sopivan syvyisen uintiin ja viimeistelemme rannan hienommalla, asiakkaan valitsemalla hiekalla, Kasper Turunen kertoo.

Tinkimätön laatu asiakastyytyväisyyden takeena

– Ruoppaustyöt eivät ole niinkään rannan ja vesistön muokkausta, vaan ennemminkin entisöintiä, Miina korostaa.

Mökkiläisten rantatontit joutuvat yhä kauemmas rannasta maankohoamisen seurauksena, toteaa Kasper.

– Ruoppaustyön tulokset säilyvät pohjan laadusta riippuen kymmeniäkin vuosia, Esa kertoo.

Ruoppaus ja rantojen koneellinen kunnostaminen vaatii aina ilmoituksen ja on tietyissä tapauksissa luvanvaraista toimintaa.

– 500 kuutiota maa-ainesta saa poistaa pelkällä ilmoituksella. Sitä suurempiin määriin tarvitaan lupa aluehallin-
tovirastolta. Autamme asiakasta ilmoitusten ja luvanhakemisten kanssa, Miina kuvailee asiakaslähtöistä palvelua.

– Saamamme palaute työstä on hyvää. Ja jos ei ole, tehdään niin kauan, että tulee hyvä ja asiakas on tyytyväinen, Esa tiivistää.

LAITURIA SUUNNITTELEMAAN - POHDI NÄITÄ!

  1. Mikä on laiturin käyttötarkoitus? Venelaituri, uimalaituri vai paikka ottaa aurinkoa?
  2. Mikä on pohjan laatu ja rannan syvyys? Minkä mallinen laituri rantaan sopii?
  3. Laiturimateriaali. Painekyllästettyä mäntyä vai käsittelemätöntä lehtikuusta? Näistä kahdesta vaihtoehdosta lehtikuusi on materiaalina ekologisempi ja huolettomampi, mutta hieman hintavampi.

Lue lisää: ruoppauskoskinen.com & Instagram