Kaupallinen yhteistyö

Juosten kesään – valitse jalallesi sopiva kenkä

Jussi ja Sanna Pajuniemi sekä heidän tämänhetkiset suosikkikenkänsä. Jussin valinta Adidas Ultra Boost on oiva esimerkki juoksukengästä, jonka ulkomuoto antaa kengälle käyttömahdollisuuksia juoksupolkujen ulkopuolellakin.

 Kevään ja tulevan kesän kenkäuutuudet ovat löytäneet tiensä Rauman Intersportiin. Tämän kevään juoksutrendien mukaan kenkä on paksupohjainen ja tukeva.

– Mukavuus on noussut etenkin tänä keväänä teemaksi. Mukavuuden lisäksi ulkonäkö on nyt kaiken ikäisille juoksijoille tärkeä. Lenkkikengän pitää näyttää siltä, että niillä kehtaa käydä myös ostoksilla, Jussi Pajuniemi Rauman Intersportista kertoo.

Jussi ja Sanna Pajuniemi näkevät hyvänä trendinä sen, että lenkkareita käytetään myös vapaa-ajalla. Tukevat ja jalalle ystävälliset lenkkarit ovat nykyään hyvännäköisiä ja muodikkaita.

– Aktiiviselle juoksijalle suosittelemme kahtia eri kenkiä lenkkeilyyn ja vapaa-ajalle. Jalkaterä reagoi paljon siihen millaista kenkää pitää. Jalkaterän lihakset pääsevät kehittymään paremmin, kun ne saavat eri kengissä erilaista rasitetta, Jussi kertoo.

Jussilla on neljäntoista vuoden kokemus lenkkareiden myynnistä ja mies kertoo hurahtaneensa kenkiin täysin.

– Koen olevani jo melko hyvä kenkien kanssa, on tullut vuosien varrella testattua niin monenlaista. Vapaa-ajan kenkiä ja lenkkareita minulla on toista sataa paria, Jussi hymyilee.

Pajuniemet huomauttavat kenkien olevan kulutustavaraa. Aktiivisella nuorella kengät saattavat olla kovassa rasituksessa.

– Joillakin nuorilla kenkä saattaa olla kymmenenkin tuntia päivässä jalassa. Silloinhan se tietenkin kuluu. Siksi harrastamiseen olisi hyvä olla oma kenkänsä, Sanna muistuttaa.

Juoksukenkä on palvelua vaativa tuote

Täydellisen kengän valinta aloitetaan kartoittamalla kengän käyttötarkoitus. Intersportissa on mahdollisuus tehdä jalka-analyysi, jonka perusteella valitaan asiakkaan askellukselle oikea kenkä. Analyysin pohjalta on mahdollista tehdä myös personoitu pohjallinen.

– Kaikki myyjät on koulutettu analyysin tekoon. Analyysin pohjalta valitulle kengälle annetaan kuukauden kokeiluaika ja kengän saa vaihtaa, mikäli se ei toimi toivotulla tavalla, Jussi kertoo Intersportin palvelusta.

Oikean kokoinen kenkä voi olla vaikea löytää sovittamatta ja ilman ammattilaisen apua.

– Koot vaihtelevat valmistajien kesken paljon. Numeroihin ei pidä takertua liiaksi. Saattaa olla, että koon 37 jalka tarvitseekin toiselta merkiltä koon 40, Jussi kertoo.

Rauman Intersportissa ollaan ylpeitä juoksuosaamisesta ja laajasta valikoimasta juoksijoiden tarpeisiin. Juoksutrendit vaihtelevat ja niihin pitää reagoida nopeasti.

– Juoksu ei mene koskaan pois muodista, sitä harrastetaan aina enemmän tai vähemmän. Paljasjalkakenkä-boomi oli ja meni, nyt ollaan innostuttu polkujuoksusta, Jussi kertoo.

Kuvassa Pajuniemet esittelevät tämän hetken lempikenkiään. Jussin valinta on Adidaksen Ultra Boost, jota Adidas mainostaa ”the greatest running shoe ever”.

– Ja hyvä se onkin. Tämä on sen kategorian kenkä, jossa korkea tekninen taso on yhdistetty tyylikkääseen designiin. Näin ollen kenkää voi käyttää missä vain, Jussi kertoo.

Sannan suosikki on Niken Odyssey React. Hyvin vaimennettu kenkä on varma valinta vapaa-ajalle ja lenkkeilyyn.

– Kaupunkilomille tullaan nykyään hakemaan hyvännäköistä lenkkaria, jolla jaksaa kävellä päivästä toiseen. Enää ei tyydytä nahkaballerinoihin, joiden jäljiltä selkä ja jalat ovat päivän kävelystä väsyneet, Sanna kertoo.

Aktiivisen urheiluliikkeen kuulumisia voit seurata sosiaalisessa mediassa: Instagram: @intersportrauma & Facebook: Intersport Rauma