Kaupallinen yhteistyö

Varjostusta ja näköestettä

Kaihtimien valinnassa on hyvä muistaa muutamat perusasiat

Kaihdin Katariinan yrittäjä Pasi Sukari antaa verhoratkaisua pohtivalle muutaman asian mietittäväksi ennen ostopäätöstä. Nyrkkisääntö on, että ennen joulua verhoja laitetaan siksi, ettei näkyisi sisään ja maaliskuun jälkeen siksi että aurinko häikäise.

– Kun eri ratkaisuja miettii on ensinnäkin on hyvä tiedostaa, tulevatko verhot tai kaihtimet auringon vai varjon puolelle. Jos ajatellaan auringolta suojaamista, niin silloin ulkopuoliset ratkaisut kuten markiisit jättävät auringon lämmön ikkunan ulkopuolelle. Se taas säästää esimerkiksi ilmastointikuluissa.

– Toiseksi, haluaako että ikkunasta näkee vähän ulos vai ei ollenkaan. Rullaverho peittää näkyvyyden, mutta sälekaihtimilla ulos näkymistä on mahdollista säädellä, Sukari kuvailee.

Sälekaihtimet on mahdollista asentaa ikkunoiden väliin, jolloin ne eivät juuri pölyynny.

– Jotkut pelkäävät sälekaihtimien puhdistamista, mutta lopulta aika harvoin siihen on tarvetta varsinkaan ikkunan väliin asennetuissa sälekaihtimissa.

Tärkeintä sekä sälekaihdinten, rullaverhojen että markiisien valinnassa on, että ne ovat oikeankokoiset ikkunaan tai oveen.

– Me suosittelemme sitä, että me tulemme mittaamaan ikkunat ja ovet etukäteen ja valmistamme tuotteet sitten tarkasti mittojen mukaan. Näin vastuu oikeasta mittauksesta jää yksiselitteisesti meidän vastuullemme, Sukari sanoo.

Kaihdin Katariinan yrittäjä Pasi Sukari tuntee erilaiset verhoratkaisut jo 25 vuoden kokemuksella. Rauman seudulle asennuksia tekevä yritys on ammattilainen, joka tekee rullaverhot ja säleverhot itse omalla pajalla Euran Honkilahdella.

– Aloitimme vuonna 1997, ja siitä alkaen on tehty Rauman talousalueelle verhoratkaisuja.

Nykyään pääsemme sähköautolla liikkumaan kätevästi koko alueella, Sukari kertoo.

Joosua Sukari on mukana perheyrityksen toiminnassa ja tuntee erilaiset kaihdinratkaisut ja niiden asennuksen.

Automatiikka helpottaa

Vuosikymmenten kokemus näkyy myös tuotteiden kehityksessä. Matkan varrella on vastaan tullut erilaisia lyhytikäiseksi jääneitä versioita, mutta Sukarin halu tehdä tuotteet ja asennukset laadukkaasti on ohjannut valitsemaan tukevia ja tunnettuja osia.

– Haluan asentaa laadukkaita tuotteita niin, että asiakas voi luottaa siihen että ne kestävät pitkään. Minun ajatusmaailmani mukaan tehdään kerralla kunnolla, jolloin kaikki ovat tyytyväisiä.

Eniten kehitystä on tapahtunut automatiikassa ja moottoritoimisissa laitteissa, joita käytetään rullaverhoissa ja markiiseissa jonkin verran.

– Varsinkin kaksikerroksiset olohuoneet ovat sellaisia, että rullaverhot asennetaan yleensä moottorikäyttöisiksi kaukosäätimellä.

Moottoria käytetään myös usein silloin, kun esimerkiksi olkapäiden liikkuvuus rajoittaa rullaverhojen vetämistä.

– Ulkomarkiisit ovat melko raskaita, jolloin moottori kyllä helpottaa niiden nostamista ja laskemista. Kaiken lisäksi usein markiisit nostetaan silloin kun alkaa myrskytä, niin sekin hankaloittaa käsin veivaamista.

Joosua Sukari kertoo, että sekä markiisien että sälekaihdinten hallinta voidaan toteuttaa joko käsikäyttöisesti tai moottorilla varustettuna.

Tilaa nyt ja vältä ruuhkaa

Verhoratkaisujen tilaaminen kannattaa tehdä talviaikaan, niin välttyy kesän ruuhkalta.

– Kyllä sen on tässä vuosien mittaan nähnyt, että kiinnostus kasvaa kun auringonpaiste lisääntyy. Samoin erilaiset kodin juhlat ja ylipäänsä juhlapyhät rytmittävät kysyntää.

– Kannattaa näin pimeällä katsoa sillä silmällä ulos, että häikäiseekö aurinko tässä ensi kesänä, Sukari nauraa.

Kaihdin Katariina
kaihdinkatariina.fi
p. 02 866 9731
+358 44 9794322