Kaupallinen yhteistyö

Kaikki asumisen palvelut saman katon alta

Marko Aalto (vas.), Anita Toivonen ja Oskari Ollila kertovat, että nykyisin kaikki palvelut löytyvät Raumalta saman katon alta.

Vuodenvaihteen jälkeen raumalaisten asumisen palvelut ovat ottaneet aimo harppauksen eteenpäin, kun OP Kodin kiinteistönvälitys ja isännöinti fuusioituivat OP Koti Länsi-Suomi Oy:ksi.

– Täältä Rauman Nortamonkadulta löytyvät kaikki asumisen palvelut, kertoo Rauman ja Euran isännöintipäällikkö Anita Toivonen.

– Vaikka yhteistyömme on aiemminkin ollut hyvin tiivistä, yhdistymisestä on paljon etua esimerkiksi sellaiselle taloyhtiölle, jolle tuotamme sekä isännöintipalvelut että asuntojen vuokrauspalvelut. Tieto liikkuu talon sisällä saumattomasti, myyntipäällikkö Marko Aalto toteaa.

Isännöitsijään saa helposti yhteyden

OP Koti Länsi-Suomen isännöintipalveluissa Raumalla ja Eurassa työskentelee 18 alan rautaista ammattilaista. OP Koti Länsi-Suomi hoitaa taloyhtiöiden isännöintiä, kirjanpitoa ja projektinjohtamista. Tarjolla on laadukkaat sähköiset palvelut, joiden avulla asiakkaan on helppoa tehdä muun muassa asiakirjatilaukset tai asukas- tai vikailmoitukset ja seurata itse vastikkeiden maksujen tilaa.

– Meiltä löytyy ammattitaitoa laidasta laitaan ja kehitämme jatkuvasti muun muassa sähköisiä palveluitamme. Panostamme myös paikalliseen henkilökohtaiseen asiakaspalveluun ja henkilökunnan suorat yhteystiedot löytyvät esimerkiksi nettisivuiltamme, Anita Toivonen kertoo.

Asuntomarkkinat ovat muuttuneet Raumalla

Marko Aalto kertoo, että Raumalla on tällä hetkellä myynnissä noin 400 asuntoa, kun niitä vielä pari vuotta sitten oli 600.

– Tietynlaisista kohteista on kova kysyntä. Sijoittajat etsivät erittäin aktiivisesti pienempiä sijoitusasuntoja. Mutta normaalit perhekodit, eli kaksiot ja kolmiot menevät kaupaksi todella hyvin. Aivan kuten omakotitalot, joiden hintaluokka on 150 000-250 000.

Yksi iso sesonki on alkamassa noin kuukauden kuluttua, kun vapaa-ajan asuntojen kauppa pyörähtää kunnolla käyntiin. Se jatkuu aina lokakuulle asti.

Koronapandemia piristi selkeästi mökkikauppaa.

– Maaseudun rintamamiestalojen kauppa on muuttunut. Niitä ostetaan nykyisin myös vapaa-ajan käyttöön ja etätyökäyttöön.

Marko Aalto korostaa sitä, ettei kiinteistönvälitys ole pelkästään asunnon myymistä, vaan se on myös paljon muuta. Palveluun kuuluu myymisen lisäksi asuntojen, vapaa-ajan asuntojen ja toimitilojen vuokraamista ja arviointia. OP Koti Länsi-Suomi tekee asuntojen arviointeja myös vakuus- ja perunkirjatarpeisiin sekä laatii kauppakirjoja.

– Ihan rehellisesti voi sanoa, että meiltä saa kaiken, mikä liittyy asunnon myymiseen tai vuokraamiseen.

Korkosuojaus tuo mielenrauhaa

Miinusmerkkisten korkojen aika alkaa olla ohi. Maailma on muuttumassa.

Euroalueen inflaation kiihtyminen on vaikuttanut siten, että yhä useampi asiantuntija ennustaa asuntolainojen viitekorkojen lähtevän nousuun.

– 12 kuukauden Euriborin odotetaan nousevan viimeistään ensi vuoden aikana plusmerkkiseksi, kertoo OP Länsi-Suomen asiakkuusasiantuntija Oskari Ollila.

Korkojen nousupaineen myötä yhä useampi taloyhtiöasiakas pohtii lainan suojaksi korkosuojaustuotetta.

– Etenkin nyt, kun korkosuojaus on varsin edullista. Myös olemassa olevia lainoja on mahdollista suojata. Se mahdollistaa ennakoitavuuden talouden suunnittelussa. Esimerkiksi rahoitusvastikkeiden suuruus tiedetään eikä synny painetta korotuksille. Osuuspankin korkosuojaus taloyhtiöille tarkoittaa sitä, että yhtiölainan korko lukitaan kiinteäksi ennalta sovitulle tasolle. Näin viitekoron muutokset eivät vaikuta lainaan.

Ota yhteyttä

  • OP Länsi-Suomesta saat asiantuntijapalveluita elämän eri tilanteisiin.
  • Tarjolla paikallisesti muun muassa pankki-, vakuutus, private- ja lakipalveluita sekä OP Kodin asumisen- ja isännöinnin ammattilaiset.
  • Asiantuntijoidemme suorat puhelinnumerot löydät osoitteesta op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan