Kaupallinen yhteistyö

Kannattaako joustoluottoa hyödyntää erilaisissa arjen tilanteissa?

Joskus elämässä tulee vastaan tilanteita, joissa oikeasti tarvitsee kipeästi rahaa joko kertaluontoisesti tai sitten toistuvaan tarpeeseen, mutta omasta säästöpossusta ei siihen rahoitusta löydy. Kyse saattaa olla pitkään unelmoidusta ulkomaanmatkasta, rahallisesti hiljaisesta kaudesta töistä, tai vaikkapa yllättävän kalliista reissusta eläinlääkäriin. Vaikka sana ”joustoluotto” saattaa särähtää korvaan ensikuulemalla, voi se näissä tilanteissa sutjakkaasti rientää apuun, kerran tai useamminkin. Eikä joustoluottoa tarvitse ajatella tarpeellisena vain pelkässä kriisitilanteessa.

Ensi tilassa, joustoluotto voi olla se olennaisin vaihtoehto kun on kyse nimenomaan kriittisestä rahatilanteesta, eikä sitä mahdollisesti osaa ajatella mahdollisuutena myös muissa arjen tilanteissa. Joustoluotto voi kuitenkin olla hyödyllinen monenkin suurempaa summaa vaativan ostoksen yhteydessä, olipa sitten palkkatyöläinen tai kausittainen yrittäjä.

Yksi hyvä esimerkki tilanteesta, jossa saattaa haluta turvautua joustoluottoon, on uuden auton ostotilanne. Koko autoa ei luultavasti tarvitse kerralla maksaa, mutta jonkinlainen takuusumma oston yhteydessä kuitenkin usein on. Tällöin on hyvinkin mahdollista olla helpompaa maksaa kyseinen takuu luotolta kuin kaivaa palkkanauhasta sopiva summa. Joulun alla lahjojen ostosta kumpuava stressikin saattaa helpottua, jos niistä osan pystyy ostamaan luottoa käyttämällä.

Joustoluoton ei välttämättä tarvitse olla kovinkaan suuri. Silti kannattaa kuitenkin muistaa kilpailuttaa nämäkin lainat, sillä niissä saattaa olla suuriakin eroja mm. korkojen ja muiden hintojen koossa.

Joustavien lainojen vertailu onnistuu osoitteessa https://www.lainat.fi. Tätä ja tämän kaltaisia sivustoja kannattaa hyödyntää ennen luoton ottamista, sillä ne ovat tehneet vertailun yksinkertaiseksi, ja tällöin on mahdollista saada nopeasti tietoa tilanteeseen sopivimmista lainavaihtoehdoista.

Monesti joustoluoton tapaisia lainoja saatetaan katsoa enemmän vähemmän nenänvartta pitkin, ja ajatella että sitä ei koskaan halua itse ottaa kontolleen. Ja tietenkin, onhan se todella mukavaa elää elämää ilman minkäänlaisia takaisin maksettavia lainoja ja velkoja. Joustoluoton ottamista ei kuitenkaan kannata tai tarvitse yhtään häpeillä. Ja se saattaa tulla tarpeeseen kenelle tahansa. Vaikka olisi pennejä myöten niin tarkka päivittäisessä budjetoinnissa ja rahan säästämisessä kuin voi olla, elämä saattaa silti aina yllättää. Ehkä pesukone hajosi, ehkä talon katto tarvitsee korjausta, tai ehkä keittiön remontointi ei mennytkään ihan kaavojen mukaan. Myös pitkän ja uuvuttavan työkauden jälkeen on yksinkertaisesti pakko päästä lomalle jonnekin pidemmällekin kuin vain Tallinnaan.

Näissä tilanteissa kannattaa joustoluottoa surutta hyödyntää. Se on nimensä mukaisesti joustava, ja muutoinkin kätevä ratkaisu edellä mainituissa tilanteissa. Usein sitä tarvitaan vain kerran, mutta toki lainaa voi kokeilla myös useammin. Samalla on hyvä tietenkin pitää järki päässä ja ottaa lainaa sekä luottoa vain sen verran minkä pystyy oikeasti maksamaan takaisin menettämättä muita elämän nautintoja siinä sivussa - sen sijaan että nostelisi päällekkäin useatakin eri lainaa. On siis järkevää silti pysyä kartalla taloudellisesta tilanteesta ja budjetoida tulevaa varten, vaikka joustoluoton kaiken rinnalle ottaisikin – ja nimenomaan ennen siihen luottoon sitoutumista.

Joissain tilanteissa joustoluotto saattaa myös osoittautua luottokorttia halvemmaksi vaihtoehdoksi. Kun lähestulkoon kaikkien lompakosta löytyy ainakin se yksi luottokortti, eli se on normaali osa päivittäistä elämää, niin miksi luotettavasta lähteestä hankittu joustoluotto olisi yhtään sen erikoisempi? On tärkeää myös muistaa, että myös luottokorttien käyttö on eräänlaista lainan ottoa.

Joustoluottoon et usein tarvitse takaajia tai vakuuksia, joten se on verrattain helppo saada, kunhan vain prosessin laittaa käyntiin. Lainahakemuksen tekokin on nykyään suhteellisen vaivatonta ja nopeaa, ja sen voi tehdä oman aikataulun mukaan suoraan netissä pankin omilla sivuilla. Mikäli edessä sattuu siis olemaan tilanne, jossa tarve yllättävälle summalle rahaa löytyy, on suositeltavaa paneutua syvemmin siihen, olisiko joustoluotto tällä kertaa oikea ratkaisu asiaan.