Kaupallinen yhteistyö

Kaupungin komein sauna rakentuu paikallisin voimin

Merijakamon saunassa saunoo kerralla noin 40-50 löylyistä nautiskelijaa.

Syvärauman pienvenesatama on yksi merikaupunki Rauman ylpeyden aiheista.

Kyseessä on yksi Suomen suurimmista pienvenesatamista.

Alue saa keväällä uutta ylpeyden aihetta, sillä Kiikartornin juurelle, Merijakamon yhteyteen rakentuu kovaa vauhtia kaupungin komeimmat saunatilat.

- Kyseessä on yhteissauna, johon tulee mahtumaan kerrallaan jopa 40-50 saunojaa. Ajatuksena on, että sauna palvelisi asiakkaita jokaisena päivänä ympäri vuoden, Esa Narmala Narmacon Oy:sta kertoo.

Saunan yhteyteen tulee poreammeet ja paljut. Narmala painottaa, että vaikka tavoite on, että saunomaan pääsisi jo maaliskuun lopulla, mitään kiveen hakattua aikataulua ei ole.

KollanPojat on yksi erittäin tärkeä paikallinen lenkki saunan valmistumisessa.

- Olemme tehneet KollanPoikien kanssa jo pitkään yhteistyötä. Heillä palvelutaso ja valikoimat ovat aivan omaa luokkaansa. Kun jotain tarvitsen, riittää, että soitan heille. He sitten selvittelevät, olisiko kyseistä tavaraa tarjolla ja millaisella aikataululla sitä olisi mahdollista saada, Narmala kiittelee.

Kollanpoikien Juha-Matti Saario on ollut Narmalalle tärkeä kontakti, sillä hän on toimittanut Merijakamon saunan työmaalle monenmoista tavaraa ja tarviketta.

- Meiltä on toimitettu tänne kaikenlaista aina runkopuutavarasta tuulensuojalevyihin ja villoista rappauslevyihin. Myös kaikki ulkovuoripaneelit ovat tulleet tänne meidän kauttamme, Saario kertoo.

Ja nimenomaan tulleet, sillä KollanPojat kuljettavat asiakkaan tilaamat isot erät suoraan työmaalle. Näin varmistetaan se, että työt jatkuvat keskeytyksettä.

- Sen sijaan, että asiakas lähtisi hankkimaan kuljetuskalustoa ja irrottaisi työmiehiä varsinaisesta toimestaan, on helpompaa, että me toimitamme tavarat perille asti. Isot kuormat ovat kuitenkin sellaisia, ettei niitä ihan pakettiautolla tai peräkärryllä lähdetä kuskaamaan.

Hyvät varastot takaavat sen, että toimitusajat ovat usein varsin lyhyitä.

- Varastotavarat ovat työmaalla ihan parin päivän varoitusajalla. Jos jotain olemme tilanneet tavarantoimittajalta, ovat nekin tuotteet olleet täällä viikon sisällä, Saario sanoo.

Paikallisuus ja palvelualttius ovat sanoja, jotka nousevat esiin myös rakentajan puheissa.

- Tätä saunaa tehdään paikallisin voimin paikallisille käyttäjille. Pyrin aina suosimaan mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita. KollanPojat on yksi tällainen hyvä esimerkki vahvasta raumalaisesta toimijasta, Narmala sanoo.

Merijakamon sauna sai julkisivun pintaan näyttävää kuningaspaneelia noin 250 neliön edestä. Tämäkin katseen kiinnittävä kaunis elementti löytyi KollanPojilta.

- Soitin Antti Leinoselle ja kerroin, että haluaisin tällaista kuningaspaneelia. He löysivät nopeasti paikan, josta sitä pystyivät meille hankkimaan. Sen lisäksi, että kuningaspaneeli luo sellaisen vau-efektin, tulee sillä myös nopeasti valmista, Narmala kertoo.

- Laskin, että yhdellä täyspitkällä paneelilla tulee kerrallaan hieman reilu kolme neliötä valmista seinää. Lisäksi kuningaspaneeli kiinnitetään piilokiinnityksellä, joten paneelin pintaan ei tule kiinnikkeiden jälkiä, Saario lisää.

Kuningaspaneeli on 42 millimetriä paksua ja kokonaisleveydeltään 312 milliä. Sitä saa pisimmillään jopa 12 metrin pituisena, joten sen avulla todellakin tulee nopeasti valmista.

- Se on pitkäikäistä, kestävää tavaraa. Kuningaspaneeli on valmistettu lujuuslajitellusta ja halkaistusta liimapuusta, joten sen ei pitäisi lähteä ajan saatossa elämään ja halkeilemaan, Saario taustoittaa.

Kuningaspaneeli miellyttää myös tavarantoimittajan silmää.

- Onhan tämä komeaa tavaraa. Kyllä se vangitsee katseen välittömästi. Saunan meren ja metsän puoleisilta seinustoilta löytyy harmaata paneelia.

- Sitä on tässä noin 200 neliön edestä. Sekin on hyvännäköistä tavaraa, ja kun siinä on vielä UTW-profiili, eli tuollainen terävänokkainen profiili, niin hyvältähän se näyttää. Harmaata paneelia meneekin tänä päivänä paljon, Saario kertoo.

Lisätietoja KollanPojista.