Kaupallinen yhteistyö

Kesä on hankintojen aikaa – lainalaskuri auttaa

Oma taloustilanne ei aina kohtaa lomasuunnitelmien kanssa, mutta laina voi tuoda tukea lomabudjettiin. Lainalaskurilla voit kokeilla, millainen laina sopii juuri sinulle.

Kesälomaan on usein ladattu suuria odotuksia. Osa haluaa käyttää vuosittaisen vapaansa ulkomaan matkailuun, kun toiset taas nauttivat mieluummin Suomen kesästä mökkeillen tai kotimaassa matkaillen.

Mieltymyksistä riippumatta usein lähes kaikki kesäaktiviteetit vaativat rahaa ja lomasuunnitelmien toteuttaminen voi viedä suuria summia. Siksi lomabudjetointi voi olla hankalaa – varsinkin, jos kesän suunnitelmissa on tavallista isompia hankintoja tai vaikkapa kodin tai mökin kunnostustyöt.

Kesällä lompakko voi olla kovilla

Kesän voi sanoa olevan hankintojen aikaa. Kesän mittaan monet innostuvat lähtemään esimerkiksi mökki- tai veneostoksille. Toisilla voi puolestaan olla edessä talven kurittaman kesämökin kunnostus materiaalihankintoineen. Jotkut taas voivat haluta unelmiensa kesähäät tai mahdollisuuden nähdä maailmaa.

Riippumatta siitä, mitä suunnitelmia kesään sisältyy, voi moniin niistä upota jopa tuhansia euroja. Maltillisetkaan lomasuunnitelmat eivät välttämättä estä rahanmenoa, sillä esimerkiksi mökin kunnostaminen voi olla kiireellinen ja välttämätön menoerä.

Läheskään kaikilla ei kuitenkaan ole lomasuunnitelmien toteuttamiseen tai varsinkaan suurimpiin investointeihin vaadittavia rahoja säästössä. Siksi monesti ainoaksi vaihtoehdoksi jäävät erilaiset ulkopuoliset rahoitusvaihtoehdot. Tällöin tärkeintä on itselleen sopivimman lainan valitseminen.

Laina tuo joustoa lomabudjettiin

Joskus tili voi olla tyhjillään väärään aikaan. Hetkellinen rahan puute ei välttämättä tarkoita, että kesäsuunnitelmat olisivat automaattisesti pilalla, sillä silloin tällöin nopea ulkopuolinen rahoitus voi auttaa pelastamaan tilanteen.

Nykyään erilaisia rahoitusvaihtoehtoja on lukuisia, ja luottoa voi saada helposti ja nopeasti. Ulkopuolista rahoitusta on mahdollista nostaa monenlaiseen välttämättömään tarpeeseen, mutta myös vapaaseen käyttöön esimerkiksi lomamatkaa varten.

Mitään lainaa ei silti tule nostaa, ellei pysty maksamaan sitä ajoissa takaisin. Laina voi tuoda joustoa talouteen ja mahdollistaa myös luksusta lomalle, mutta vastuuttomalle kuluttajalle velkaraha voi tuoda mukanaan myös taloudellisia ongelmia. Siksi laina täytyy aina mitoittaa omaan talouteen sopivaksi. Sekin on kuitenkin nykyään helppoa esimerkiksi lainalaskurin avulla.

Lainalaskuri auttaa sopivan lainan valinnassa

Laina ei ole ilmaista, vaan siitä syntyy aina myös kuluja. Siksi ennen lainan nostamista on aina tärkeä ymmärtää lainan aiheuttamien kulujen vaikutukset omaan talouteen. Lainojen todelliset kustannukset voivat kuitenkin usein olla epäselviä, sillä luottojen maksuehdot vaihtelevat paljon ja niihin voi sisältyä myös erilaisia piilokuluja.

Lainanvertailupalvelu Sortterin lainalaskuri on kuitenkin helppo apuväline eri lainojen todellisten kulujen hahmottamiseen. Ilmaiseen laskuriin syötetään vain lainan tiedot, jolloin se näyttää lainan kuukausimaksun, todellisen vuosikoron ja kokonaiskulut. Lainalaskurin avulla voi myös vertailla, miten esimerkiksi laina-ajan muutokset vaikuttaisivat lainan kuluihin sekä kuukausitasolla että koko laina-aikana.

Mikäli siis harkitset ulkopuolista rahoitusta lomabudjettisi jatkoksi, kokeile Sortterin lainalaskuria. Kätevällä laskurilla näet nopeasti, millainen laina lompakollesi sopii.