Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö aloitti toiminnanjohtajana elokuussa 2019.

Koronatilanne on haastanut lähes jokaista alaa viimeisen kahden vuoden ajan. Moni toiminta on vaikeutunut tai jopa loppunut kokonaan.

Myös kiinteistöalaa ovat poikkeukselliset ajat koetelleet. Kiinteistöliiton palveluja ei kuitenkaan alettu vähentämään, vaan suunta olikin täysin päinvastainen.

Kiinteistöliiton asiakkaat saivat lisäpalveluja esimerkiksi webinaarien muodossa.

Lukuisien erilaisten webinaarien lisäksi Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen, Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo.

Rauman Kiinteistöyhdistys on osa valtakunnallista Kiinteistöliittoa.

Olemme kokeneet sen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

Rauman Kiinteistöyhdistyksen jäsentaloyhtiöiden asema koheni entisestään, kun Mari Häyhtiö aloitti täyspäiväisenä toiminnanjohtajana elokuussa 2019.

Raumalla on oma paikka sydämessäni, Ulvilassa asuva Häyhtiö kertoo.

Raumalla erittäin hyvä tilanne

Rauman Kiinteistöyhdistys järjestää jäsentaloyhtiöidensä edustajille neuvontaa myös muualla kuin verkossa ja puhelimitse.

Kun vain koronatilanne sallii, niin Raumalla pidetään vuosittain 3-4 Kiinteistöilta-koulutusta. Kouluttajina tilaisuuksissa ovat Suomen Kiinteistöliiton asiantuntijat, joko juristi tai esimerkiksi talous- ja veroasioiden ammattilainen.

Nämä koulutukset ovat hyvin pidettyjä jäsenistömme parissa ja antavat konkreettisia neuvoja ja apuja taloyhtiön hallinnon hoitamiseen, Häyhtiö jatkaa.

Raumalaiset taloyhtiöt saavat kattavien verkkosivujen kautta tietoa myös Kiinteistölehti Lounais-Suomen sekä valtakunnallisen Kiinteistölehden sivuilta.

– Nämä lehdet tuovat paljon tietoutta taloyhtiömaailmasta, sekä ajankohtaisista ilmiöistä. Paikalliset jäsentiedotteet ja sähköpostitse lähetettävät uutiskirjeet tuovat myös ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, Mari Häyhtiö lisää.

Huippuosaajat taloyhtiöiden käytössä

Kiinteistöliiton kattavat verkkopalvelut ovat vain yksi osa sen laajaa palvelukokonaisuutta.

Kiinteistöliitto tarjoaa neuvontapalveluja jäsentaloyhtiöiden hallitusten jäsenille, isännöitsijöille, sekä tilin- ja toiminnantarkastajille.

Mari Häyhtiö kertoo Kiinteistöliiton antavan kiperissä tilanteissa neuvoja ja menettelyohjeita lain ja taloyhtiön oman lain eli yhtiöjärjestyksen tulkintaan.

Liitto tarjoaa taloyhtiölle laki-, talous- ja veroneuvontaa, sekä korjaus-, teknistä- ja energianeuvontaa.

Alan huippuosaajat ovat taloyhtiöiden käytettävissä, kun taloyhtiö on Rauman Kiinteistöyhdistyksen jäsen, kiteyttää Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö.

Toiminnanjohtaja Häyhtiö kuvaa, että parhaimmillaan jäsentaloyhtiöt ovat saaneet asiantuntijoiden neuvojen avulla vahvistusta hallitustyöskentelyynsä ja säästäneet pitkän pennin.

Liittyminen on helppoa

Taloyhtiöiden on hyvin helppoa ja vaivatonta päästä kiinteistöyhdistyksen palvelujen ja toiminnan piiriin.

Liittyminen ei voisi olla helpompaa. Taloyhtiön edustaja voi tehdä sen Kiinteistöliiton nettisivujen kautta.

Nettisivuilta löytyy jäsenhakemuksen lisäksi myös koulutuskalenteri, yhteystietojen muutoslomakkeet ja yhteystiedot.

Toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo, että liittyminen onnistuu myös ottamalla suoraan yhteyttä häneen.

– Pidän omalta osaltani huolen siitä, että taloyhtiöiden asioita hoidetaan hyvällä osaamistasolla ja hyvillä mielin.