Kaupallinen yhteistyö

Terveyttä ja hyvinvointia Hypoxin avulla

Hypoxi on täydellinen lisä jokaiselle painonpudottajalle, joka ei yrityksistä huolimatta onnistu ikuiselta tuntuvassa projektissa. Kuva: Jenna Peltonen

 Raumalainen Piia oli ehtinyt käydä aikuisiällään kaikki mahdolliset ja mahdottomat laihdutustavat läpi, kunnes vuosi sitten hän löysi täysin uuden suunnan.

Hetkellä, jolloin hän etsi buustia painonpudotukseen, hän astui oikeasta ovesta sisään.

Ovi löytyi Rauman Kaivopuistontieltä, Kuntomax Performance Centerin yhteydessä sijaitsevasta Hypoxi-studiosta.

– Hypoxissa parasta oli se, että näki välittömästi, miten aineenvaihduntani heräsi. Se oli ensimmäinen ja hyvin voimakas havainto.

Vaikka Piialla on vuoden aikana jäänyt kiloja taakse paljon ja vaatekoot ovat muuttuneet, hän kuvailee Hypoxin vaikutuksista ehdottomasti parhaimmiksi energisyyden ja hyvänolon tunteen.

– Tietenkin se heijastuu kaikkeen elämässä. Keventyminen ja erikokoisten vaatteiden mahtuminen vaikuttaa monipuolisesti myös mieleen.

Piian tämän vuoden tulokset näyttävät varsin kannustavilta.

Piian mukaan Hypoxi on täydellinen lisä jokaiselle painonpudottajalle, joka ei yrityksistä huolimatta onnistu ikuiselta tuntuvassa projektissa.

– Hypoxia kannattaa kokeilla senkin takia, että ensimmäinen kerta on maksuton. Se ensimmäinen kerta kuitenkin kertoo sen, että miksi paino ei ole aiemmin tippunut vaikka on muuttanut ruokavalionsa ja lisännyt liikuntaa.

Erilaisia laihdutusmenetelmiä kokeiltuaan hänellä on niin paljon kokemusta painon nopeista laskuista ja nousuista, että Hypoxissa häntä kiehtoo kokonaisvaltaisuus, johon kuuluu liikunta, ruokavalio ja henkinen hyvinvointi.

– Painon pudottaminen on kokonaisuus, joka ei ole vain sitä aamuista vaakalukeman tuijottamista kotona.

Piia käy tällä haavaa Hypoxissa pari kertaa viikossa. Hypoxi on rohkaissut Piian myös osallistumaan ryhmäliikuntatunneilla, jotka eivät ole ennen kiinnostaneet, tai kynnys niihin osallistumiseen on ollut korkealla.

– Hypoxi on harrastus, joka johti uusiin harrastuksiin. Mutta ennen kaikkea se on hyvinvointia. Nykyisin minun harrastuksena on hyvinvointi, ei laihdutus, Piia hymyilee kilpaa ikkunoista tulvivan auringonvalon kanssa.

Piian aurinkoisen ja keveämmän olon takana ovat raumalainen studiovastaava Taru Laaksonen ja porilainen Hypoxi-yrittäjä Saara Kesti.

Mikä tämä ihmeellinen Hypoxi-hoito on, mistä Piia sai buustia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin?

– Hypoxi yhdistää kevyen, matalasykkeisen liikunnan ja paineenvaihtelun. Alipaine parantaa verenkiertoa. Ylipaine laittaa nesteet liikkeelle. Kun tähän yhdistetään rasvanpolttoa tukeva ruokavalio, tulokset alkavat näkyä nopeasti, Saara Kesti kiteyttää.

Naisilla ylipaino kertyy alavartaloon, lantiolle, reisiin ja pakaroihin.

Saara Kesti kertoo, että monella asiakkaalla onkin todella kylmät jalat tai takapuoli, koska näillä alueilla on muuhun kehoon nähden heikompi verenkierto. Tällöin rasvakaan ei pala ihanteellisesti.

Hypoxi-menetelmä muuttaa tämän tilanteen täysin.

Hypoxi-puvussa ollaan 20 minuuttia, jonka aikana verenkierto kiihtyy.

Muutos tapahtuu käytännössä siten, että tullessaan studiolle, asiakas pukeutuu 20 minuutiksi erityisvalmisteisiin Hypoxi-pukuun.

Puvun sisäpinnassa on 400 kuplaa, joiden sisällä vaihtelee yli- ja alipaine. Paineenvaihdosten johdosta verenkierto kiihtyy.

– Kun pintaverenkierto on huipussaan, asiakas siirtyy laitteeseen polkemaan pyörää matalalla rasvanpolttosykkeellä, Taru Laaksonen kertoo.

Myös pyöräilylaite käyttää hyväkseen paineenvaihtelua.

– Asiakkaan ei tarvitse olla sen kovemmassa kunnossa, kuin että jaksaa polkea pyörää matalalla sykkeellä sen puolen tunnin ajan, Laaksonen kuvailee rasitustasoa.

Hypoxi-menetelmään liittyy myös rasvanpolttoa tukevan ruokavalion neuvontaa.

Taru Laaksonen esittelee Hypoxi-laitetta, jonka sisällä poljetaan kuntopyörää matalalla rasvanpolttosykkeellä.

Hypoxi-menetelmä lanseerattiin vuonna 1998 ja se on nykyisin laajasti käytössä yli 50 maassa ja sillä on satoja tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä.

Hypoxi-menetelmän kehitti urheilufysiologian erikoislääkäri Norbert Egger, joka työskenteli Itävallan maajoukkuevalmennuksessa sekä teki lihavuustutkimusta Salzburgin yliopistolle.

Lue lisää Hypoxi-menetelmästä ja varaa maksuton konsultaatio täältä.