Kaupallinen yhteistyö

Kilpailuta kulutusluotot netissä helposti yhdellä hakemuksella

Sähkösopimusten ja puhelinliittymien kilpailuttaminen on monille itsestäänselvyys. Yrityksiä on hyvä vertailla ajoittain, jotta oma sopimus pysyy edullisena eikä tule maksettua turhaan liian kallista hintaa. Lainojen kilpailuttaminen saattaa silti olla vieraampi juttu. Lainojen vertaileminen on kuitenkin yhtä tärkeä tai taloudellisessa mielessä usein jopa tärkeämpi asia kuin vaikkapa puhelinliittymän kilpailutus. Lainojen korot ja kulut nimittäin vaihtelevat paljon luotonmyöntäjästä riippuen. Tällä hetkellä kulutusluottojen korot liikkuvat noin 4 ja 20 prosentin välillä. Voit siis saada lainat kilpailuttamalla paljon säästöjä. Kun kyse on isosta lainasta, voidaan puhua jopa tuhansien eurojen säästöstä koko laina-ajalta.

Pienetkin kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa. Suuri korko tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa sinulle, vaikka lainasumma olisikin melko pieni. Kun olet tekemässä pieniä hankintoja kulutusluotolla, esimerkiksi ostamassa uutta puhelinta tai tietokonetta, kannattaa pyrkiä etsimään mahdollisimman matalakorkoinen laina.

Lainojen vertaileminen on nykyään erittäin helppoa lainavertailupalveluiden ansiosta. Suomalaisen lainavertailupalvelu Nordic Bankin avulla tavoitat yhdellä hakemuksella jopa lähes 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido tai velvoita sinua mihinkään. Lainojen vertaileminen tapahtuu kokonaan netissä. Täytä vain yksi hakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin alat jo parissa minuutissa saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Kun olet valinnut niistä itsellesi sopivan, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla ja nosta rahat tilillesi.

Kulutusluottoa erilaisiin hankintoihin ja arjen kuluihin

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jonka saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Luottoa haetaan netistä, minkä vuoksi hakuprosessi on erittäin helppo ja nopea. Rahat saat tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä mutta kuitenkin viimeistään yhden työpäivän kuluttua.

Kun kyseessä on vakuudeton laina, voi rahat käyttää ihan mihin itse haluaa. Kulutusluottoja käytetään monenlaisiin hankintoihin ja arjen kulujen kattamiseen. Esimerkiksi erilaisten kodinkoneiden ostaminen onnistuu mukavasti kulutusluotolla. Moni hankkii elektroniikkaa ja kodinkoneita osamaksulla, mutta se ei välttämättä ole kaikkein edullisin vaihtoehto, sillä osamaksuissa on usein yllättävän korkea korko. Vakuudeton kulutusluotto saattaa olla halvempi. Siksi kannattaakin vertailla huolellisesti erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ennen kauppojen tekemistä.

Kulutusluotolla voi hankkia myös esimerkiksi jonkin menopelin. Oma auto helpottaa elämää kummasti, kun matkat voi ajella omaan tahtiin suosikkimusiikkia kuunnellen. Tai jos haluat nauttia kesästä ja vauhdin hurmasta moottoripyörän selässä, onnistuu senkin ostaminen kulutusluotolla. Jotta ajaminen olisi mukavaa ja turvallista, tarvitset toki hyvät ajovarusteet. Voit hakea kerralla lainaa, joka kattaa myös ajovarusteiden hankkimisen.

Usein kulutusluottoa haetaan 5000-25 000 euroa, mutta summa voi toki olla myös paljon tuota pienempi tai suurempi. Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, eli se maksetaan tilillesi yhdessä erässä. Siksi se sopii tilanteisiin, joissa tiedät jo etukäteen melko tarkkaan, minkä verran lainaa tarvitset.

Saldolimiitistä joustoa arkeen

Saldolimiitti, jota joustolainaksikin kutsutaan, sopii paremmin tilanteisiin, joissa et ole vielä aivan varma, minkä verran lainarahaa lopulta tarvitset. Jos olet esimerkiksi järjestämässä kesäjuhlia, etkä tiedä vielä tarkkaan, minkä verran rahaa juhlat vievät, voit hakea joustavan limiittilainan. Sinulle myönnetään luottotili, josta saat tehdä itse nostoja luottorajan puitteissa. Sinä itse päätät, minkä verran rahaa nostat käyttöösi ja milloin. Korkoja maksetaan siitä lainan osasta, joka on nostettu omalle tilille.

Voit siis alkaa järjestellä juhlia, vuokraamaan tiloja, hankkimaan koristeita ja ruokia ja muita juhliin tarvittavia asioita. Kun järjestelyt etenevät, käy selvemmäksi mitä mikäkin hankinta maksaa ja minkä verran rahaa vielä tarvitaan. Sitten voit nostaa tarvittavan summan lainaa tilillesi. Joustoluotto palautuu takaisin käyttöösi sitä mukaan, kun olet maksanut sitä takaisin. Voit siis tarvittaessa vielä joskus myöhemminkin nostaa luottotililtä lainaa käyttöösi.

Saldolimiitin avulla voi varautua yllätyksiin. Se voi toimia eräänlaisena puskurina, vararahastona, johon voi turvautua tarvittaessa. Saat rahat tilillesi nopeasti, joten pääset ehkä jo samana päivänä esimerkiksi ostamaan uutta pesukonetta hajonneen tilalle tai korjauttamaan puhelintasi. Tai jos törmäät hyvään tarjoukseen, jota ei yksinkertaisesti pysty ohittamaan, voit tarttua siihen joustolainan avulla.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä

Onko sinulla maksettavana monta osamaksua ja kulutusluottoa samanaikaisesti? Tällaisessa tilanteessa avun voi saada yhdistelylainasta. Kun yhdistät kaikki lainasi, maksat jatkossa vain yhden lainan korkoja ja kuluja usean sijaan. Tällä tavalla sinun on mahdollista säästää paljon rahaa. Pysyt myös paljon helpommin kärryillä jäljellä olevasta lainan määrästä, kun huolenasi on vain yksi laina.

Jos pieniä lainoja on jo monta, ei uutta luottoa kannata enää ottaa. Talouden tasapainottamiseen sopii paremmin yhdistelylaina. Nordic Bankista on mahdollista hakea yhdistelylainaa enintään 70 000 euroa. Lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jos haluatte vaikkapa puolisosi kanssa yhdistää lainanne.

Nordic Bankin nettisivuilta löydät kätevän laskurin, joka auttaa sinua suunnittelemaan lainojen yhdistämistä. Syötä laskuriin olemassa olevien lainojen tiedot ja yhdistelylainan tiedot, niin näet heti, minkä verran säästöä saisit joka kuukausi.