Kaupallinen yhteistyö

Kodin kruunu tehdään käsityönä

Kattoxin Mika Ojala, JK-Tradingin Petri Järvenkylä ja Nico Juvonen kertovat, että toisinaan Vanhan Rauman kattokohteet ovat vaativia.

Yritystietorekisterin mukaan raumalainen Kattox on vasta aloittanut kattorakentamisen alalla, mutta lähempi tarkastelu kertoo, että kokemusta yrityksessä riittää roppakaupalla.

Kattoxin tiimillä on nimittäin erittäin pitkä historia raumalaisista katoista.

Tutut kattojen huippuasiantuntijat tiimissä

Kattoxin toimitusjohtaja Joonas Kiiski tunnetaan piharakentamiseen keskittyvästä JK-Trading -yrityksestään ja merirakentamisesta.

Kattoyrityksen perustaminen tuli mieleen piharakentamisen yhteydessä.

– Kuvaan dronella kaikki pihat, joita rakennamme. Kuvatessani aloin kiinnittää huomiota kattoihin ja niiden kuntoon. Kattoihin voi tulla korjaustarpeita niin, että talon omistaja ei sitä huomaa, ennen kuin on myöhäistä.

Samoihin aikoihin muutama raumalainen peltiseppä etsi uutta työpaikkaa, ja niin syntyi Kattox Oy.
Heidän myötään Kattoxia voi kutsua perinnerakentamiseen erikoistuneeksi yritykseksi.

Peltisepillä on vuosikausien kokemus museoviraston suojelemista kohteista ja vanhoista, toisinaan haastavistakin katoista.

Siksi useimmat Kattoxin kohteet ovat Vanhassa Raumassa.

– Mikon ja Mikan kaltaisia käsityöläisiä ei ole vapaana työmarkkinoilla. Sana on kiirinyt, että meiltä saa parasta peltisepän käsityötä.

Mikko Peltonen esittelee, kuinka Vanhan Rauman talon rännin torvi tehdään Kattoxin omalla verstaalla.

Kaikki tehdään omassa verstaassa

Kattoxin tiimi tekee kattotöissä kaiken itse, pohjatöistä pintakäsittelyyn. Rakennustöiden lisäksi yritys myös pesee ja maalaa kattoja.

– Asiakas saa meiltä kaiken avaimet käteen -periaatteella. Ja sovittu hinta pitää aina, piilokuluja ei tule, Joonas Kiiski toteaa.

Kattoxin perinnerakentamisen tasosta kertoo se, että kattojen kaikki vaativat yksityiskohdat tehdään käsin omassa verstaassa.

– Mitään ei voi tilata valmiina mistään, vaan kaikki tehdään täällä kohteen mittojen mukaan. Suosittuja tilaustöitä ovat myös takan eduspellit.

Joonas Kiiski kannustaa ottamaan yhteyttä, jos oman talon katon kunto huolestuttaa. Kattox tekee maksuttoman kuntotarkastuksen.

– Ammattimies näkee nopeasti sen, millainen tilanne on.

Raumalaisen Kattoxin toimitusjohtaja Joonas Kiiski kertoo, että yritys tekee uusia kattoja ympäri Suomea, mutta päätoimialue on kotikaupungissa.

Kattox etsii työntekijöitä – Saumaton yhteistyö arvossa

Kattoxilla on tällä hetkellä käynnissä uusien työntekijöiden rekrytointi.

Vaikka kyseessä on varsin tuore kattoalan yritys, tilauskirja on täyttynyt sen verran kiivaaseen tahtiin, että tiimi tarvitsee tekijöitä.

Toimitusjohtaja Joonas Kiiski kertoo, että kattorakentaminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

– Sen lisäksi katonteko vaatii myös tiettyä luovuutta ja kolmiulotteista hahmotuskykyä. Esimerkiksi Vanhan Rauman taloista on vaikeaa löytää suoraa kohtaa, joten on osattava toimia tilanteessa kuin tilanteessa, Kiiski avaa.

Tärkein katontekijän ominaisuus on kuitenkin yhteistyökyky.

– Täytyy olla tiimipelaaja, joka pystyy saumattomaan yhteistyöhön.

Töitä perinnerakentamiseen erikoistuneella, mutta myös tavallisia omakotitalojen kattoja rakentavalla yrityksellä riittää.

– Kevään aikana on tulossa isoja kattoprojekteja, joihin tarvitaan tekijöitä. Kannattaa ottaa yhteyttä.

www.kattox.fi