Kaupallinen yhteistyö

KOEAJO: Täyssähköauto Volkswagen e-up! – täydellinen kaupunkiauto

Volkswagen e-up! kuuluu markkinoiden edullisimpiin täyssähköautoihin.

Volkswagen e-up! romuttaa kaikki vähänkään negatiiviset ennakkokäsitykset sähköautoilusta kertaheitolla.

Se on nimittäin täydellinen kaupunkiauto.

Ketterä e-up! sopii erittäin hyvin pienelle perheelle, pariskunnalle tai sinkulle, kuin paljon tavaraa kuljettavan suurperheen loma-autoksi.

Käyttöauto Rauman pihasta autolla kaartaessaan, hymy nousee välittömästi huulille. Tällaista kaupunkiautoilun kuuluu olla.

Volkswagen e-up! on pituudeltaan 3,6 metriä, 1,5 korkea ja noin 1,7 metriä leveä.

VW e-up! on kokonaispituudeltaan vain 3,6 metriä pitkä ja sillä tekee U-käännöksen alle kymmenen metrin säteellä. Rauman kaduilla se kääntyy erittäin näppärästi ja parkkeerauksessa se on huippukätevä, sillä sen renkaat on sijoitettu lähelle auton kulmia.

VW e-up! kääntyy pienessä tilassa sen koon ja renkaiden sijoituksen ansiosta.

VW e-upin tavaratilan koko on 250 litraa. Auton mukana tulevat latauskaapelit voi laittaa tavaratilan pohjan alle, jotta tavaratilaan mahtuu muuta tavaraa enemmän. Ainakin nuoren lätkäjunnun jääkiekkokassi mahtuu kivasti tavaratilaan.

Tavaratilassa on myös piilopohja, jonka alapuolella on lisää tilaa.

Tavaratilassa on hyvä säilyttää tärkeitä latausjohtoja.

Vaikka e-up! näyttää ulkoapäin jotakuinkin pieneltä, sisälle astuessaan se onkin aika tilava. Kuskilla ja apukuskilla on mukavasti tilaa ja sisäpuolelta auto tuntuu isommalta. Takapenkilläkin matkustaa mukavasti.

Volkswagen e-up! on sisältä mukavan tilava auto.

Ajettavuudeltaan e-up! on ketterä ja ohjaustuntumaltaan se on huippuluokkaa, ja sen ohjausta voisi kutsua jopa kevyeksi.

Täyssähköauto painaa penkkien alla olevan akuston takia 1 200 kiloa, joten kaarteisiin ajaessa matala painopiste tuntuu erittäin miellyttävältä.

Liikennevaloista e-up! lähtee rivakasti, sillä 83:n hevosvoiman sähkömoottorissa välitöntä vääntöä on 210 Nm.

Mittaristo on erittäin selkeä. Nopeusmittarin vasemmalla puolella olevasta mittarista voi seurata kulutusta ja latausta. Oikealla puolella oleva mittari kertoo akun tilanteen.

Nollasta viiteenkymppiin e-up! surauttaa vajaassa kolmessa sekunnissa. Kaupunkikiihdyttelyssä onkin oltava tarkkana kaasujalan kanssa. Välitön kiihdytys voi olla polttomoottoriautolla koko ikänsä ajaneelle liiankin vauhdikas kokemus.

Maantiellä e-up! kuluttaa enemmän kuin kaupungissa, jossa se kerää energiaa jokaisesta hidastuksesta ja jarrutuksesta.

Volkswagen e-up! kulkee yhdellä latauksella noin 260 kilometriä.

VW e-up! latautuu tyhjästä täyteen kotilatausasemalla noin viidessä tunnissa ja tavallisella suko-pistorasialla noin 16 tunnissa. Nopeimmillaan e-up! latautuu 40 kW:n teholla, jolloin tyhjä akku täyttyy 80 prosenttiin tunnissa.

Valmistajan mukaan yhdellä latauksella e-up! kulkee 260 kilometriä. Autossa on myös Eco ja Eco+ -vaihtoehdot, jolloin sisätilan ilmastointia vähentämällä saadaan lisäkilometrejä.

Volkswagen on sisältä hyvin selkeällä tavalla tyylikäs.

Huippunopeus on 130 kilometriä tunnissa, joten hitaammista pääsee maantiellä ohitse melko helposti. Maantiellä ajaessa, aivan kuten kaupungissakin, e-up! on hyvin hiljainen. Kovemmalla puhurilla vain tuulen ääni kuuluu auton sisälle.

Volkswagen e-up! on täydellinen kulkupeli sellaiselle autoilijalle, joka ajaa paljon kaupungin keskustassa eikä päivittäin mittariin tule yli 200 kilometriä.

Suurin osa raumalaisistakin on tällaisia autoilijoita, sillä suomalaisen keskimääräinen päivittäinen kilometrimäärä autolla on 40 kilometriä.

Tervetuloa Käyttöautoon!