Kaupallinen yhteistyö

KollanPojat – paikallinen ja valikoimaltaan runsas rakennustarvikeliike

Puutavaraa, terasseille, pitkospuille, laitureille – mihin vain ikinä keksii rakennustarpeena käyttää. Luonnon materiaali, helppo työstää ja perin pohjin suomalainen tuote.

KollanPoikien valikoima pullistelee juurikin tähän aikaan vuodesta. Kesän kolkutellessa puuhastelevien nikkaroijien ovia, käy varmasti vaimoväki jo lämpimänä mökkisaunan uudistukseen tai rantaan johtavan väylän kattamiseen.

Lähtökohtaisesti helppo alku.

Työtä pelkäämätön herraväki saa luvan puutavaran noutoon ja aikaa rakenteiden työstämiseen. Tai nykyäänhän se voisi olla aivan hyvin myös toisinpäin. Rouvien käydessä puutavaraliikkeessä jäävät miehet vastaavasti kotipuoleen jälkikasvun ja naapurin Tuomon kanssa lounasta grillaamaan.

Mikä jottei.

Aivan, aina se ei ole ihan näin valmiiksi viikattua. Mutta joka tapauksessa oiva keino kokeilla ja melko konstailematonta perustella kotipihan tai mökinliepeen tuunausta vaikka sillä, kuinka mukavaa paljaille varpaille on astella sileää terassia pitkin – tai kuinka nopeaa ja turvallista lasten on levittää Dublo-palikkansa kaiteilla rajatulle tasanteelle.

Tai miten kätevää ja sääriippumatonta on illaksi suunnitellun menun kattaminen valokattein kruunatulle terassin juhlapöydälle.

Kyllä, suomalaiset sekä kylpevät, leikkivät että syövät ulkona kesäisin. Piharakentamiseen panostetaan ja ollaan hyvin mukavuuden haluisia.

Tällä hetkellä kysytyimmät terassilaudat ovat klassiset 28x120 ruskea, sileä ja uritettu. Valokatteita myydään myös vuosi vuodelta enemmän.

Saunominen rytmittää suomalaisen elämää

Sauna näyttelee suurta roolia suurimman osan suomalaisten elämästä – kesät talvet. Treeneihin ja saunaan, saunaan ja nukkumaan, pihatöihin ja saunaan, saunaan ja syömään…

Niin se vain on.

Sauna rentouttaa treenin jälkeen ja nostattaa mukavasti ruokahalua. Saunan päälle tulee myös ihanasti nukkumatti, joka sitten rauhoittaa suloiseen lapsenuneen.

Paikallisuudella voimme prassailla myös tavarantoimittajien suhteen, sillä lähes naapurissa sijaitseva Narvi Oy mahdollistaa nopeat toimitukset kiukaiden, kamiinoiden ja esimerkiksi savustimien suhteen. Myös Narvin kiukaiden lisävarusteet ja varaosat hoituvat kauttamme kätevästi – unohtamatta kiuaskiviä.

Sauna omannäköiseksi

Nykyään löytyy ilahduttavan paljon työkaluja saunan ulkoasun muokkaukseen. Valaistuksella saadaan yksinään jo ihmeitä aikaan. Jos valoilla haluaa leikkiä, kannattaa huomioida sähköjen vedot hyvissä ajoin ja suunnitella kunnolla, jotta tulos on maltillinen ja silmää miellyttävä.

Saunaan voi asentaa kaiuttimia ja jopa television niin, että lauteilta voi katsella kiekkoa.

Vaihtoehtoja on, mutta ei kannata haalia saunaan kaikkea mahdollista. Valitse yksi teema ja seuraa sitä – lopputulos on yleensä näin parempi.

– Oma dream-saunani olisi musta puuosiltaan, suhteellisen hämärä ja nurkassa valkea valaistu kiuas valkoisilla kivillä. Kaiuttimet olisi upotettu johonkin, jotta musiikki pääsisi valtaamaan sieluni löylyn hämyssä avittaen päivän uupumuksen vaihtumista rentoon ja levänneeseen kehoon.

Näin asian muotoilee KollanPoikien Anni – ja lähtee saunaan.

FUNDEERAA MYÖS NÄITÄ, KUN SAUNAREMONTTI SIINTÄÄ HAAVEISSASI:

  • KollanPojilta haetaan monenlaisiin mieltymyksiin erilaisia saunaelämyksiä nostattavia saunapaneeleita ja laudepuita. Saunatarpeita hakiessa kannattaa kotoa ottaa muutamia mittoja ylös, jotta päästään määrissä järkeviin nippuihin, ja jos mahdollista, minimoidaan hukkapätkät.
  • Mittaa ainakin laudeleveys ja -syvyys sekä rakenteiden korkeus. Jos hamuat selkänojaa tai nurkkanojaa, fundeeraa niiden koot etukäteen.
  • Laudepuissa suosituin on lämpöhaapa – mitä leveämpi sen halutumpi, KollanPojilla se on 28x140.
  • Varsin rouhea lämpökäsitelty tervaleppä 38x185 on hyvin haluttu äijälaude, mutta kuten KollanPoikien Antti Leinonen huomauttaa, materiaalissa on hetken ollut toimitusvaikeuksia kovan menekin takia. Mutta ei hätää, useiden tukkureiden toimittamana sitä saadaan nyt pidettyä varastossa.
  • www.kollanpojat.fi