Kaupallinen yhteistyö

Kone-Kaupilta huolto videona asiakkaan sähköpostiin

Kone-Kauppi Oy:n merkkikorjaamo Rauman Metallitiellä huoltaa Fordit ja Subarut. Huollon yhteydessä toimii myös varaosa- ja lisävarustemyynti.

– Meidät löytää helppojen kulkuyhteyksien varrelta Porintien ja Huittistentien risteyksestä. Toimimme samassa kiinteistössä Levorannan Autoliikkeen kanssa, ja teemme heidän kanssaan päivittäistä yhteistyötä. Samaan aikaan, kun autoa huolletaan, voi asiakas ihastella uutta kulkupeliä kahvikupin äärellä tai vaikka koeajaa uuden auton, Kone-Kauppi Oy:n yrittäjä Henri Kauppi kertoo.

Kun Levoranta myy uuden auton, tekee Kone-Kauppi tällöin autoon luovutushuollon.

– Me teemme teknisen varmistuksen sille, ettei esimerkiksi kuljetuksen aikana ole tullut mitään muutoksia. Autot käyvät tehtaalla läpi tarkan tarkastusprosessin, mutta me varmistamme vielä, että auto on varmasti kunnossa ennen sen luovutusta asiakkaalle, sekä asennamme jälkiasenteiset lisävarusteet.

Kone-Kaupilla on Raumalla myös monimerkkikorjaamo Monnankadulla, jonka yhteydessä toimii myös varaosamyynti ja rengashotelli. Mikäli on tarvetta kuorma-auton tai työkoneen korjaukselle tai varaosalle, Henri Kauppi kehottaa ottamaan yhteyttä Raskas-Kauppiin, josta löytyy apu raskaalle kalustolle.

– Monnankadun nykyaikainen nosturikapasiteetti ja korjaamon fyysinen korkeus luo mahdollisuudet siihen, että vaativammatkin työt kuten esimerkiksi matkailuautojen ja isompien pakettiautojen huollot ja korjaukset voidaan suorittaa Monnankadun tiloissa.

– Olemme myös Webaston valtuutettu huoltopiste. Korjaamme vialliset lisälämmittimet ja meille voi tuoda lämmittimen myös irrallaan esimerkiksi veneestä, jolloin asentajamme korjaavat sen ja testaavat testipenkissä varmistaen korjauksen jälkeisen toiminnan. Tietysti palveluun kuuluu myös uusien laitteiden myynti ja asennus ajoneuvoihin.

Henkilöstön ammattitaidosta ja asiakaspalvelusta ei tingitä

Nykyajan autojen teknologia valvoo auton käyttöä ja ilmoittaakin usein joko hälyttämällä vioista tai muista määräajoista kuten esimerkiksi huolloista. Kauppi painottaakin, että niistä kannattaa pitää kiinni, sillä ajan ja ajettujen kilometrien mukaan määräytyvät huoltovälit ovat takuun edellytys.

– Aika ja ajetut kilometrit ovat oleellisia mittareita seurannan kannalta, sillä esimerkiksi pitkään seisonnassa olleeseen autoon on saattanut tulla piileviä vikoja, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia tien päällä, Kauppi muistuttaa.

Henri Kauppi katsoo asiakkaalle toimitettua videota, jonka asentaja Tomi Salonen kuvasi selostaen auton kunnon ja tehdyt toimenpiteet.

Asentajien, huoltoneuvojan ja varaosamyynnin kohdalla Kaupin lauseissa toistuvat sanat ammattitaito, vankka kokemus ja koulutus.

– Jokainen huoltoja tekevä mekaanikkomme käy läpi kolmivaiheisen koulutuksen. Perustasolta eli mekaanikkotasolta syvennetään osaamista senior-tasolle, josta vielä jatketaan master-tasolle. Jatkuva koulutus pitää ammattitaitoa yllä.

Osa henkilöstön ammattitaitoa on myös asiakaspalvelu. Kone-Kauppi pitää asiakkaansa huollon yhteydessä tietoisena siitä, mitä heidän autolleen kuuluu ja minkälaisia toimenpiteitä tulisi mahdollisesti tehdä.

– Teemme jokaisesta huoltoon tulevasta autosta videon. Asentaja kuvaa ja selostaa auton kunnon ja tehdyt toimenpiteet. Asiakas saa tekstiviestitse ja sähköpostitse raportin ja linkin videoon. Videolta asiakas voi havaita muun muassa autonsa pohjan ja jarrupalojen kunnon sekä renkaiden urasyvyydet.

– Video paljastaa myös mahdolliset ennalta ehkäisevät puutteet ja niiden korjauksista voidaan jo tässä vaiheessa antaa kustannusarviot. Asiakas voi näin reagoida nopeasti viestiin ja hyväksyä tehtävät työt.

Huollon jälkeen asiakkaalle toimitetaan vielä tarkastuslomakkeet, ja tehdyt toimenpiteet kirjataan sähköiseen huoltokirjaan.

Liikkumisturvalla huoletonta ajoa

Uuden katsastuslain mukaan uuden auton ensimmäinen katsastus tulee suorittaa neljäntenä vuonna ja sen jälkeen aina kahden vuoden välein, kunnes auto on kymmenen vuotta vanha. Lisäpalveluna Kone-Kauppi hoitaa huoltojen yhteydessä myös auton katsastuksen yhteistyökumppaninsa toimipisteessä.

– Etenkin nyt kun katsastusvälit pitenevät, on huoltaminen entistä tärkeämpää, jotta auto on varmasti kunnossa. Jos huollon laiminlyö, niin siitä saavutettu säästö saattaa tulla todella kalliiksi, Kauppi muistuttaa.

Fordin omistaja voi ottaa Kone-Kaupilla tehdyn määräisaikahuollon jälkeen autolleen Liikkumisturvan. Auton iällä ei ole väliä, kunhan huolto ja tarvittavat korjaustoimenpiteet on tehty.

– Liikkumisturva on voimassa aina vuoden kerrallaan ja hintaa sillä on vain 25 euroa. Turva kattaa avun tien päälle. Se sisältää käynnistysavun, hinauksen ja sijaisauton sekä tapauskohtaisesti joko kuljetuksen kotiin tai hotellimajoituksen, Kauppi kertoo.

– Tämä on loistava lisäpalvelu etenkin sellaisille henkilöille, joilla on käytössään hieman vanhempi auto ja jotka ajavat paljon.

Kauppi muistuttaa myös, että uutena palveluna on kuluvana kesänä aloitettu myös ajoneuvojen vuokraus.

KONE-KAUPPI

Metallitie 1, 26100 Rauma
Huolto: 010 321 9580 / Varaosat 010 321 9583
huolto@konekauppi.fi
Arkisin 7.30-16.30
www.konekauppi.fi

Monnankatu 1 A, 26660 Rauma
02 822 5200
varaosapiste@konekauppi.fi
Arkisin 8.00-16.00
www.konekauppi.fi

RASKAS-KAUPPI

Suojantie 6, 26100 Rauma
Huolto: 0400 270 173 / Varaosat: 0400 270 180 / Päivystys: 0400 230 079
huolto@raskaskauppi.com
www.raskaskauppi.com