Kaupallinen yhteistyö

Koronapandemia leikkasi vakuudettomien lainojen korkokattoa puolella – Lainaa.com

Vakuudettomien lainojen korkokattoa on leikattu pandemian aikana 20 prosentista kymmeneen prosenttiin vuoden loppuun asti, eli vakuudettomat lainat ovat nyt hetkellisesti halvempia, kuin koskaan aikaisemmin.

Jos olet ottanut vakuudetonta lainaa ennen tilapäistä lakimuutosta, on hyvin mahdollista, että maksat lainaasi pois reilusti kalliimmalla hinnalla ja päivittämättömillä ehdoilla. Nyt on oikea hetki kilpailuttaa lainasi uudelleen ja säästää, kun se on mahdollista!

Päivitetty korkokattolaki hillitsemään lainakiskureita

Hallitukselle tuli kiire viime vuosikymmenen aikana saamaan hallintaan kyseenalaisia lainasopimuksia tarjoavat pankit ja rahoituslaitokset, jotka kiskoivat hyvä maun vastaisia korkoja sekä sivukuluja lainoilleen. Vuoden 2013 lakimuutos rajasi alle 2000 euron lainoille maksimissaan 51 % koron (sisälsi viite- ja nimelliskoron), pyrkimyksenään hillitä käsistä karanneita pikavippejä.

Samalla kiellettiin esimerkiksi maksulliset palvelutekstiviestit kaikkiin luottosuhteisiin liittyvissä asioissa, koska halvemmaltakin kuulostanut laina saattoi paljastua kalliimmaksi, kun kaikki oheispalvelujen maksut lisättiin koron hintaan.

Kuluttajan kannalta huomattavasti parempi lakimuutos saatiin voimaan vuonna 2019, kun nimelliskoron katoksi määrättiin 20 % ja sivukulujen katoksi enintään 150 euroa vuodessa. Tämä onkin ollut tehokas säädös, joka on tähän mennessä häätänyt julkeimmat lainayhtiöt markkinoilta, jättäen jäljelle luotettavammat rahoittajat.

Koronapandemia on kuitenkin vaikeuttanut tuntuvasti ihmisten elämää ympäri maailmaa ja Suomen hallituskin päätti, että näinä vaikeina aikoina nimelliskorkoa tulisi leikata entuudestaan ainakin väliaikaisesti.

Pandemiakorkokatto halkaisi nimelliskorot uudelleen puoliksi

Edellisestä korkokattolain muutoksesta ei ollut ehtinyt kulua, kuin puoli vuotta, jonka jälkeen kulutusluottojen ja muiden pikalainojen korkokatto madallettiin poikkeuksellisesti 10 prosenttiin 1.7.-31.12.2020 väliseksi ajaksi. Tällä muutoksella yritetään hillitä maksuhäiriöiden määrän räjähdysmäistä kasvamista kansalaisten keskuudessa samalla, kun koronapandemian aikana monet jäävät työttömiksi.

Lainojen yhdistäminen on nyt edullisempaa

Noin 400 000 suomalaista omaa maksuhäiriömerkinnän ja tuhansien ihmisten kohdalla syynä ovat aiemmin otetut lukuisat pikalainat, joiden pois maksaminen on osoittautunut oletettua hankalammaksi. Näissä vanhoissa lainoissa voivat myös edelleen vaikuttaa suhteettoman korkeat korot sekä palvelumaksut.

Järkevin oma-aloitteinen maksujärjestely tässä tilanteessa olisi yksi uusi ja samalla viimeinen yhdistelylaina, jolla velallinen voi kuitata pois aikaisemmat hajautetut velat ja keskittyä sen sijaan yhden isomman velan takaisinmaksuun, johon pätevät tällä hetkellä voimassa olevat korkokattolait.

Kun kuittaat aiemmat velat yhden maksusopimuksen alle, kulutat paljon vähemmän aikaa takaisinmaksujen koordinointiin ja koska maksat pois yhtä ainoaa matalahintaista korkoa, tulet myös säästämään selvää rahaa pitkällä tähtäimellä.

Koska lainantarjoajia on markkinoilla paljon, luotettavien ja kohtuuhintaisten lainayhtiöiden löytäminen voi olla työn takana, jos teet lainavertailun itse. Lainaa.com lainojen yhdistäminen auttaa sinua kilpailuttamaan 40 pankin ja rahoitusyhtiön lainat yhdellä ilmaisella hakemuksella. Lainatarjoukset saat muutamassa minuutissa ja lainahakemus ei sido sinua lainan ottamiseen.

Lainaa.com tarjoaa reilumpaa apua arjen rahahuoliin

Lainaa.com on käyttäjälle ilmainen lainojen kilpailutuspalvelu, jonka ydinarvona on auttaa kuluttajia löytämään halvimmat vakuudettomat lainat parhailla ehdoilla ja samalla auttaa heitä karttamaan ylihintaisia ja kyseenalaisia lainasopimuksia. Sen avulla käyttäjä pystyy kilpailuttamaan minuuteissa jopa 40 lainantarjoajaa ja lainasummat aina 60 000 euroon asti.

Näinä vaikeina taloudellisina aikoina on eettisesti tärkeää, että kaikki talous- ja markkinasektorit auttavat kansalaisiaan pysymään maksukykyisinä ja poissa velkakierteistä. Siksi Lainaa.com ei myöskään halua tyrkyttää tai painostaa ketään käyttäjää lainasopimuksiin, vaan tarkoituksena on antaa kuluttajille täysi valinnanvapaus ja rauha päätöstä tehdessä. Lainaa.com haluaa kannustaa käyttäjiään tekemään vain taloudellisesti kannattavia tai oikeasti tarpeellisia päätöksiä lainaamisen suhteen.

Säästä selvää rahaa uuden palveluiden kilpailutukseen keskittyvän tuoteperheen avulla

Lainaa.com on osa lähiaikoina kasvavaa palveluiden kilpailutukseen keskittyvää tuoteperhettä, johon lukeutuvat myös yksi Suomen ensimmäisistä vakuutussopimusten kilpailutuspalveluista, Insured.fi, sekä sähkösopimusten kilpailutukseen keskittyvä Sähköt.net.

Uusien palveluiden tarkoituksena on auttaa kuluttajia löytämään itselleen edullisin ja parhaiten omiin tarkoituksiin sopiva tuote, veloituksetta ja ilman sitoumuksia.