Kaupallinen yhteistyö

Kotihoitopalvelun avulla pidempään kotona

Elina Junnila on toiminut Raumalla yli kymmenen vuoden ajan kotihoitopalveluyrittäjänä. Maaliskuussa hänen yrityksensä Kotihoitopalvelu 100 avaa Nortamonkadulle oman lääkäriaseman.

Jokainen meistä haluaa pärjätä mahdollisimman pitkään omassa kodissaan. Terveysviranomaisilla on kansallinen tahtotila siihen, että ihminen voi asua kotonaan jopa elämänsä loppuun asti.

Tämä tahtotila on saavutettavissa kotihoitopalvelujen avulla.

Raumalla laadukasta hoitopalvelua tarjoaa Kotihoitopalvelu 100.

Kotihoitopalvelu 100:n perustaja Elina Junnila kertoo, että yrityksen tarjoama hoito on aina hyvin yksilöllistä ja kotikäynneillä sairaanhoitajat tulkitsevat asiakkaan hyvinvointia laajasti.

– Huomioimme asiakkaan fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn lisäksi myös sen, millaista siellä kotona on. Onko siistiä, kukat kasteltu, petivaatteet vaihdettu ja niin edelleen. Asiakkaan kotona pärjääminen ja viihtyminen on monien osien summa.

Elina Junnila jatkaa, että kotihoidon on oltava luontevaa ja asiakkaan kodissa pärjäämistä tukevaa.

– Kun hoito on hyvää, asiakas ei välttämättä kiinnitä siihen sen enempää huomiota, vaan voi jatkaa tavallista kotona asumista.

Palvelusetelillä parempaa elämää

Kotihoitopalvelu 100:lta asiakas voi ostaa Rauman kaupungin palvelusetelillä kotihoitopalvelua.

– Minusta tärkeää, että palvelujen hinnoista puhutaan avoimesti, ja otetaan selvää, millaista tukea niihin voi saada valtiolta tai kunnalta.

Kotihoitopalvelu 100:n palveluihin kuuluvat terveydenseurannan ja kodin siisteyden huolehtimisen lisäksi mm. myös ulkoilu- ja asiointiapu, lääkärikäynneille avustaminen, ruuan valmistus ja kauppa-asiointi sekä pesu ja saunotus.

14 ammattilaisen tiimi koostuu pääosin sairaanhoitajista.

Elina Junnila kertoo, että kotihoitotopalvelun käynnit ja palvelut sovitetaan jokaisen asiakkaan tarpeille sopiviksi.

– On sellaisia asiakkaita, joiden luona käydään kerran viikossa puolen tunnin ajan ja sellaisia, että käyntikerta kestää päivittäin kahdeksan tuntia ja tietysti paljon siltä väliltä.

Kriisi voi muuttaa kaiken

Monelle meistä avun tarpeen myöntäminen on vaikeaa, koska olemme tottuneet selviytymään tilanteesta kuin tilanteesta.

Elina Junnila kertoo, että esimerkiksi puolison kuolema voi aiheuttaa sellaisen kriisin, että yht’äkkiä voimavarat eivät riitäkään.

– Silloin kannattaa ottaa meihin yhteyttä. Se on niin valtava muutos.

Mutta ei kotihoidon asiakkuuden aloittamiseen tarvita aina vakavaa elämänmuutosta.

– Mielestäni 55 vuotta täyttäneiden olisi hyvä ottaa tavaksi käydä kerran vuodessa hyvinvointitarkastuksessa. Tai pari kertaa vuodessa mitattaisiin verensokerit ja verenpaineet ja käytäisiin läpi lääkkeet, mitä on käytössä ja kartoitettaisiin, että mitä elämä pitää sisällään.

Kun ikää tulee lisää, myös liikkuvuus saattaa heikentyä passiiivisen elämäntavan tai istumatyön takia. Kotihoitopalvelu 100:n fysioterapeutin neuvoilla saa liikkuvuutta, jotta pysyy vetreänä ja liikuntakykyisenä.

Uusi lääkäriasema avautuu Nortamonkadulle

Kotihoitopalvelu 100 avaa kevään aikana Nortamonkadulle oman lääkäriaseman, joka palvelee raumalaisia kattavan monipuolisesti.

Uusi lääkäriasema tarjoaa muun muassa lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelujen lisäksi psykologin ja fysioterapeutin palveluja.

– Nettiajanvarauksella kuka tahansa voi varata vaikka laboratorioajan meiltä.

Aseman lääkärinä toimii raumalaisten hyvin tuntema Marja-Leena Alho.

Kotihoitopalvelu 100:lla on Raumalla uuden lääkäriaseman lisäksi toimipisteet Iltatuulessa, Metsolinnassa sekä apteekkivastaanottoja Raumalla, Eurajoella ja Säkylässä.

www.kotihoitopalvelu.com