Kaupallinen yhteistyö

Kotimaiseen laatuun luotetaan

Kauniit pähkinäpuun väriset kaapistot ovat suosittuja uusissa suomalaisissa keittiöissä.

Oli kyseessä sitten keittiön, kylpyhuoneen tai vaikka kodinhoitohuoneen kiintokalustus, moni haluaa kotimaista, kestävää laatua.

Topi-Keittiöt tekee laajaa yhteistyötä ympäri Suomea rakennusliikkeiden ja suunnittelijoiden kanssa. Monessa raumalaisessa kodissa onkin keittiö tai kylpyhuone, joka on yrityksen kalustama.

Vuodessa Topi kalustaa noin 7 500 kotia.

- Olemme erittäin vahvoja etenkin ammattilaisrakentajapuolella. Palveluihimme kuuluvat kaikki kohteen mittauksesta kalusteiden suunnitteluun ja niiden valmistukseen ja toimitukseen ja asentamiseen, aluepäällikkö Kari Airu kertoo.

Topi-Keittiöiden kalusteet valmistetaan kotimaisena laatutyönä Kalajoella yrityksen omalla tehtaalla, josta ne kuljetetaan kohteeseen.

Kari Airu kertoo, että Topi-Keittiöiden ammattitaitoiset suunnittelijat hallitsevat suurienkin projektien kalustesuunnittelun yksityiskohtia unohtamatta.

- Suunnittelussa voidaan ottaa huomioon esimerkiksi asunnon ostaneen asiakkaan omat toiveet ja tarpeet, Airu jatkaa.

Aina rakennuttajan suunnittelemat peruskalusteet eivät miellytäkään uuden asukkaan silmää.

Yhä useammin Topi-Keittiöt tekeekin muutoksia rakenteilla olevan kerrostalon tai rivitalon keittiöön tai kylpyhuoneeseen.

- Asukasmuutostyöpalveluja toteutetaan paljon. Jos kalusteovien ja työtasojen materiaalit eivät miellytäkään asukkaan silmää, niin ne on helppo vaihtaa.

Asunnon peruskalusteisiin on helppo tehdä muutoksia Topi-myymälässä, jossa asiakasta palvelee koulutettu ja ammattitaitoinen asukasmuutospalveluhenkilö.

Topi-Keittiöillä on yli 80 vuoden kokemus suomalaisten kotien kalustamisesta.

- Vuosikymmenten aikana keittiöt ovat tietenkin muuttuneet valtavasti. Se johtuu yksinkertaisesti elämäntavan muutoksesta. Keittiön merkitys on muuttunut, Kari Airu toteaa.

Toiminnalliset keittiösaarekkeet ovat lisääntyneet samaan aikaan, kun keittiön merkitys on muuttunut.

Keittiö on yhä enemmän osa sisustusta, ja kodin keskipiste, jossa seurustellaan ja laitetaan ruokaa yhdessä. Tämä on johtanut esimerkiksi keittiösaarekkeiden lisääntymiseen.

- Toiminnallisuudet ovat lisääntyneet saarekkeissa, esimerkiksi lieden ja liesituulettimen yhdistelmät ovat suosittuja, Airu kertoo keittiötrendeistä.

Myös keittiöiden materiaalit ovat muuttuneet.

Asiakkaat arvostavat helppokäyttöisiä ja vähäpäästöisiä materiaaleja.

- Myös keittiökalusteiden mekanismit ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin.

Topi-Keittiöiden autot näkyvät monen taloyhtiön pihassa linjasaneerauksien yhteydessä.

Putkiremontin yhteydessä on järkevää uusia myös keittiöt ja kylpyhuoneet, jotka joka tapauksessa joudutaan avaamaan.

- Kun ammattitaitoiset asentajamme ovat asialla, kalusteet saadaan suuressakin kohteessa paikoilleen nopeasti ja tehokkaasti, Kari Airu kertoo.