Kaupallinen yhteistyö

Kuntopyörällä kuntoon myös talvipakkasilla

Kuntopyörät ovat täydellisiä kuntolaitteita painon pudotukseen, eikä treenejä tarvitse jättää väliin edes hyytävimmillä pakkasilla.

Kuntopyörät sopivat täydellisesti niin kokeneille treenaajille kuin vasta-alkajillekin. Nivelystävällisenä treeninä kuntopyöriä voidaan käyttää turvallisesti myös kuntoutukseen, ja myös iäkkäämmät treenaajat voivat kohottaa kuntoaan huoletta.

Kun kuntopyörän valitsee huolella, saa siitä erittäin pitkäikäisen vakiokalusteen kotisalille, jolla onnistuu kevyt lenkki, rankka HIIT-treeni sekä lämmittely ennen painojen pariin siirtymistä.

Lukaise alta Gorillasports.fi henkilökunnan vinkit kuntopyörän valintaan, ja tule katsomaan valikoimamme kaikki kuntopyörät.

Kuntopyörä erilaisiin treeneihin

Kuntopyöristä löytyy monia erilaisia malleja, joten valinta saattaa tuntua hankalalta. Kaikilla kuntopyörillä kuitenkin pääsee sisään liikunnan hurmokseen. Parhaan hyödyn mistä tahansa kuntoiluvälineestä saat kuitenkin kun valitset sen omiin treeneihisi sopivaksi.

Jos sinulla ei ole tavoitteita treenaamiselle, etkä halua harjoitella tietyllä tavalla, perinteisimmät mallit ovat varma valinta. Nämä mallit muistuttavat paljolti tavallista kaupunkipyörää, ja istuma-asento on suora.

Spinningpyörissä istuma-asento on sporttisempi, joka rasittaa hieman enemmän myös keskivartalon lihaksia. Spinningpyörät soveltuvat spinningin lisäksi erinomaiseti myös HIIT-treenaamiseen. Nämä mallit ovat riisutumpia, kun tavalliset kuntopyörät.

Erityisesti kuntotukseen ja vanhemmille harrastajille suosittelemme rekumbenttipyörää. Rekumbenttikuntopyörässä on selkänojallinen istuin, joka tarjoaa hyvän tuen yläkropalle treenin aikana. Sen kyytiin on myös helpompi nousta, eikä putoamisen pelkoa ole.

Tarkista nämä asiat kun ostat kuntopyörää

Sopivan kuntopyörämallin päätettyäsi kannattaa kiinnittää huomiota näihin kuntopyörän ominaisuuksiin. Edullisimmilla malleilla pääsee erinomaisesti sisään lajiin, mutta isommalla budjetilla saa myös enemmän ominaisuuksia, jotka parantavat ajokokemusta, ja pidentävät kuntopyörän käyttöikää.

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa vauhtipyörän paino. Mitä painavampi vauhtipyörä on, sitä enemmän vastusta se pystyy tarjoamaan. Paino vaikuttaa kuitenkin myös ajomukavuuteen. Painava vauhtipyörä pyörii tasaisemmin kuin kevyemmät vauhtipyörät, eikä niistä aiheudu tärinää kovassakaan vauhdissa.

Ajomukavuuteen voidaan vaikuttaa myös tarpeeksi monipuolisilla säätömahdollisuuksilla. Mitä tarkemmin esimerkiksi satulan korkeutta voidaan säätää, sitä ergonomisempi ajoasento saadaan.

Helppokäyttöinen ohjauspaneeli ja sykkeenmittaus parantaa treenin tehokkuuden seurantaa. Laadukkaat kuntopyörät sisältävät myös monipuolisesti erilaisia harjoitusohjelmia, jotka monipuolistavat harjoittelua, ja näin pitävät myös treenimotivaation korkealla.

Nämä ovat tärkeimmät asiat jotka kannattaa ottaa huomioon kun valitset kuntopyörää. Myös Gorilla Sportsin auttava asiakaspalvelu on valmiina auttamaan sinua täydellisen kuntopyörän valinnassa.