Kaupallinen yhteistyö

Kylppäriremontin suuruus yllättää - mitäs nyt?

On totta, että asuntolaina on melkein aina se suurin velka, jonka useimmat ihmiset koskaan ottavat, mutta se ei tarkoita, että he yhtäkkiä lopettavat sen saatuaan rahankäytön. Tulee aika, jolloin jokainen koti tarvitsee jonkinlaisen remontin.

Kylpyhuoneremontin voi tehdä edullisesti korkeintaan silloin, jos kyseessä on pelkkiä kosmeettisia muutoksia huoneen ulkoasuun. Kun laatoitat huonetta, on tärkeää tarkistaa piilossa olevat ongelmat, kuten kosteusvauriot. Tämä tulee tehdä ennen työn aloittamista. Vanhemmissa taloissa voi esimerkiksi olla huono vedeneristys laiminlyönnin tai virheellisen asennuksen vuoksi, jonka vuoksi kylppäriremonttien aloitukset ovat erityisen kuumottavia tilanteita - ei ole tiedossa mitä eteen tulee.

Jos kosteus on levinnyt kauemmas rakennukseen, budjetti voi nousta huomattavalla tavalla. Kosteusvaurioiden korjaaminen on kuitenkin välttämätöntä, jos talon halutaan säilyttävän arvonsa. Kukaan ei myöskään halua, että home leviää ja sairastuttaa kaikki rakennuksessa asuvat.

Rahoituksen vaihtoehtoja remonteissa

Useimmilla ihmisillä ei ole tarpeeksi rahaa säästössä, jotta he voisivat rahoittaa suuria kodin parannuksia. Lisähaitan muodostaa se, että asuntojen parannukset eivät yleensä kuulu asuntolainojen piiriin. Vaihtoehtona voi olla vakuudeton laina. Jos päädyt tähän vaihtoehtoon, kilpailuta lainat Matchbanker -sivustolla, jonka avulla saat järkevimmät tarjoukset juuri sinun elämäntilannettasi varten.

Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi joustoluotot, kulutusluotot ja pikavipit. Toisin kuin vakuudelliset lainat, vakuudettomat lainat eivät edellytä minkään omaisuuden asettamista vakuudeksi. Vakuudettoman lainan hankkimiseen ei myöskään tarvita henkilökohtaista takaajaa.

Enintään 4 000-5 000 euron lainat voi saada joustoluoton avulla. Sekään ei ole vakuudellinen luotto. Tätä lainamuotoa voidaan teoriassa käyttää aivan kuten luottokorttia. Kun kuukausittainen maksu on suoritettu sopimuksen mukaisesti, luottolimiittiä voidaan käyttää uudelleen.

Suuremmat remontit vaativat erilaista luottoa

Kun kyseessä ovat suuret korjaukset ja parannukset, kulutusluotto on paras vaihtoehto vakuudettomista lainoista. Kulutusluottoa on mahdollista saada jopa 60 000 euroa. Tämä on kuitenkin jo sellainen summa, että vakuudellisen lainan mahdollisuuden selvittäminen kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon. Vakuudelliset lainat ovat yleensä edullisempia kokonaisukuvassa.

Saadakseen vakuudettoman lainan rahoituslaitokselta lainanottajalle on tarjolla Matchbanker ja muita vastaavia lainanvertailusivustoja. Saat vain muutamassa minuutissa Matchbankerin avulla alustavan lainapäätöksen, ja 15 minuutin kuluttua sähköisten asiakirjojen toimittamisesta saat lopullisen lainapäätöksen. Lainaraha talletetaan lainanottajan tilille jopa muutamassa tunnissa, joskus jopa minuuteissa, vuorokaudenajasta riippuen. Useimmiten se voidaan tehdä samana päivänä.

Kun haet kulutusluottoa, on aina erityisen tärkeää miettiä, onko sinulla varaa maksaa satoja euroja kuukaudessa useiden vuosien ajan. Kaikki velat voidaan kuitenkin maksaa ennenaikaisesti pois, jos lainanottajalla on siihen taloudelliset edellytykset. Tässä tilanteessa on kuitenkin tärkeää tarkistaa lainan ehdot sen selvittämiseksi, onko lainan ennenaikaiseen maksamiseen liittyviä seuraamuksia ja lisäkuluja.

Kotitalousvähennystä ei kannata unohtaa

Vero.fi -sivusto kertoo, että kulutusluotoista maksettuja korkoja ei voi vähentää verotettavasta tulosta. Kulutusluottoja ovat esimerkiksi lainat, jotka on otettu auton, veneen tai loma-asunnon ostoa varten, sekä kodin kunnostamiseen eli remonttilainaksi. Vaikka korkoja ei voikaan vähentää veroilmoituksessa, kannattaa muistaa että lainalla hankittu remonttisuorite puolestaan voidaan vähentää kotitalousvähennyksenä.

Suurin osa kotitalousvähennyksistä on perinteisesti haettu ensisijaisesti kodin parannus- ja kunnossapitotöihin. Suurin sallittu vuotuinen vähennys voi olla peräisin joko yksittäisestä kotona suoritetusta palvelusta tai muusta vähennyskelpoisesta palvelusta, tai se voi olla peräisin näiden kahden yhdistelmästä. Remonttilainaa (kuten vakuudetonta kulutusluottoa) käytetään tyypillisesti rahoituslähteenä remontteihin, myös juurikin kotitalousvähennykseen oikeuttaviin remontteihin.

Remontin voi siis maksaa monella tavalla. Paras tilanne on silloin, jos ilman lainaa pärjätään, mutta elämä voi heitellä eri suuntiin. Onneksi Suomessa on vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin.