Kaupallinen yhteistyö

Laatu ja toimitusvarmuus ratkaisevat – TOOLSilta tuotteet työmaalle vaikka jouluaattona

TOOLS Rauman työkalutilaisuudessa tutustuttiin viiden johtavan laatumerkin työkalu-uutuuksiin.

Ammattilaiset ovat kokoontuneet TOOLS Rauman toimipisteeseen tutustumaan laatumerkkien uutuuksiin. Paikalla on viiden johtavan työkalumerkin, eli Milwaukeen, Boschin, Bahcon, Festoolin ja LED Lenserin edustajat.

– Näin syksyisin esittelemme työkaluja ja keväällä järjestämme laajemmat teollisuuspäivät. Valtakunnallinen työkalukiertue käy silloin jokaisessa TOOLSin 27 myymälässä noin 20 merkkiedustajan voimin, paikallisjohtaja Kai Ruohola kertoo.

Tuotevalikoimalta lajissaan markkinoiden laajimman palveluntuottajan vahvuudet ovat muun muassa toimitusvarmuudessa ja paikallisissa asiakaspalvelijoissa. Valtakunnallisen ketjun laajat valikoimat ja oman alueensa ammattilaisten tarpeet tuntevat ihmiset tukevat toisiaan.

– Palvelemme pääasiassa yritysasiakkaita, mutta yhtä lailla yksityishenkilöt ovat tervetulleita. Olemme vahva toimija suurteollisuudessa esimerkiksi erilaisten palvelukonseptien kautta.

TOOLSin tuotepäälliköt ovat tukena siellä, missä tuotteita käytetään. Tukea tarjotaan muun muassa hitsaukseen, nostoapuvälineisiin ja suojaimiin liittyvissä kysymyksissä.

– Meillä on velvoitevarastointina yhteistyöasiakkaiden isot laakerit, tiivisteet ja voimansiirtokomponentit. Tällöin puhutaan kumppanuudesta, jossa voimme tarjota täyden palvelun konseptin. Kartoitamme tarpeet ja olemme joustavia.

Kai Ruohola (vas.) ja Ilkka Grönqvist kertovat ammattilaisten arvostavan Milwaukeen monipuolisuutta ja kestävyyttä.

Päivystyksestä ja verkkokaupasta palvelua kellon ympäri

Jokaiselle asiakkaalle tarjotaan yksilöllistä palvelua. Työntekijällä on omat vahvuusalueensa, mutta jokainen pystyy palvelemaan kaikilla tuotesektoreilla.

– Valtakunnallinen päivystyksemme palvelee suurteollisuutta 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Tarvittaessa tavaraa toimitetaan vaikka jouluaattona taksilla. Pääasia on, että asiakkaan työt jatkuvat keskeytyksettä, Ruohola sanoo.

Yksi esimerkki palvelukonsepteista on hyllypalvelu, jossa TOOLS pitää huolen, että asiakkaalta löytyy aina tarvittavat tuotteet varastosta.

– Täydennämme tarvittavat tavarat heidän hyllyihinsä. Olemme panostaneet myös sähköiseen kaupankäyntiin. Asiakas pystyy tekemään tilauksensa verkkokaupastamme kätevästi omalta työpisteeltään.

Jatkuva kehitys takaa pitkät ja hedelmälliset asiakassuhteet.

– Kilpailu on alalla kovaa, mutta rehtiä. Teemme paikallisten toimijoiden kesken tiivistä yhteistyötä. Ostamme toisiltamme tuotteita tai ohjaamme asiakkaat toisillemme, mikäli joltain ei satu löytymään asiakkaan tarvitsemaa palvelua.

Milwaukee on yksi TOOLSin päämerkeistä.

– Vahvat, hyvät koneet ovat kysyttyjä. Milwaukeen laajan valikoiman tuotteet ovat kestäviä, monipuolisia ja yhdisteltäviä. Laatua on helppo myydä, Ruohola kiittelee.

www.tools.fi

Milwaukeelta löytyy oikeat koneet käytännössä jokaiseen työvaiheeseen. Laitteiden akkuteknologia on omaa luokkaansa.

Jenkkiläistä voimaa vaativiin olosuhteisiin

Yhdysvaltalainen Milwaukee teki maailman ensimmäisen sähkökäyttöisen reiäntekokoneen vuonna 1924. Maailman ensimmäinen puukkosaha valmistui vuonna 1951. Viimeisen noin 15 vuoden aikana tuotekehitys on ollut huimaa.

– Yleisimmät tuotteemme ovat akkukäyttöiset porakoneet, ruuvinvääntimet, pulttipyssyt, puukkosahat ja käsisirkkelit. 12 ja 18 volttiset työkalusarjamme sisältävät yli 250 konetta. Meiltä löytyy jokaiseen työvaiheeseen oikea kone, Milwaukeen JSS Manager Ilkka Grönqvist kertoo.

Koneiden tehot ovat isoja ja vääntövoimassa Milwaukee on markkinoiden kärkipäätä. Akkuteknologian kehityksellä on ollut valtava merkitys.

– Kaikkiin 18 voltin laitteisiimme käy sama akku, kuten myös 12 voltin laitteisiin. Milwaukeella käy ainoana maailmassa sama laturi kahden eri voltin koneisiin. Nämä ovat merkittäviä etuja ammattilaisten keskuudessa, Grönqvist sanoo.

– Laitteissamme on älyakut. Perusakut kestävät -22 astetta ja uusissa High Output -akuissa vastaava lukema on peräti 28 pakkasastetta. Olemme akkuteknologiassa selkeä edelläkävijä.

Grönqvist Job Site Solutions -tiimeineen on tärkeä tuki myös loppuasiakkaalle.

– Käymme yhdessä jälleenmyyjien kanssa asiakkaan luona. Meillä on pakettiautossa kattava valikoima, josta etsimme oikeanlaiset työkalut. Opastamme käyttäjän, kerromme parhaan ratkaisun joka parantaa heidän työtään ja he pääsevät myös koekäyttämään tuotteita käytännössä.