Kaupallinen yhteistyö

Lainatarjous jopa minuutissa - näin haet pikalainaa netistä

Pikalainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja, jotka on mahdollista saada käyttöön nopeasti. Pikavippiä haetaankin usein äkilliseen rahantarpeeseen tai muuten arjen kulutukseen, kun ei haluta odottaa hankintojen tekemistä seuraavaan palkkapäivään.

Lainaa haetaan netistä, ja vastauksen hakemukseen voi saada jopa minuuteissa. Enää pikivippien korot eivät nouse valtaviksi, vaan niitä koskee sama sääntely kuin muita lainoja.

Pikalainaa haetaan netistä

Pikalainaa lähdetään hakemaan silloin, kun rahaa tarvitaan nopealla aikataululla. Tällainen tilanne voi tulla vastaan yllättäen, kun postilaatikosta tipahtaa oletettua suurempi lasku tai auton rengas puhkeaa. Pikavippiä saatetaan hakea myös silloin, kun halutaan tehdään ostoksia heti.

Vakuudetonta lainaa haetaan netistä, mikä tekee hakuprosessista nopean. Lainaa hakiessa ei kulu turhaan aikaa tapaamisten sopimiseen tai lainaneuvotteluun. Sen sijaan hakulomake täytetään ja lähetetään netissä. Hakemuksen käsittelyssä hyödynnetään automaattista päätöksentekoa, mikä mahdollistaa lainapäätöksen tekemisen jopa minuutissa.

Päätös lainan myöntämisestä tehdään hakulomakkeessa annettujen tietojen perusteella, mutta joskus liitteeksi voidaan pyytää vielä palkkakuittia. Tämän voikin varata jo valmiiksi käsille sähköisessä muodossa niin lainaprosessi sujuu jouhevasti.

Mikäli lainapäätös on myöntävä, on sinulla mahdollisuus saada vippiä heti tilille arkipäivän aikana. Uusien lainojen maksua on rajoitettu lainsäädännössä siten, että lainaa ei voida maksaa yöllä. Siten yöllä tehtyyn hakemukseen saa lainatarjouksen useimmiten aamulla, minkä jälkeen on mahdollista saada lainasumma käyttöön.

Pikavippi moneen tarkoitukseen

Pikavippiä voidaan hakea sekä pienempiä tai suurempia summia. Lainasummat alkavat sadasta eurosta, mutta isompia hankintoja varten haettavat lainasummat ovat tätä suurempia.

Yleisiä käyttötarkoituksia ovat tilanteet, joissa rahaa tarvitaan käyttöön oletettua enemmän. Esimerkiksi sopivan äkkilähtötarjouksen löytäminen vaatii yleensä nopeaa toimintaa, jotta matkoja ei myydä loppuun. Joskus halutaan myös ostaa vaatteita tai tehdä muita hankintoja heti, ja maksaa ne myöhemmin pienemmissä osissa takaisin.

Pikavippi sopii näihin kaikkiin tilanteisiin, koska lainasumman saa käyttöön nopeasti. Henkilökohtaisen lainatarjouksen saa heti, minkä jälkeen sen voi hyväksyä omia pankkitunnuksia käyttäen. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainasumma maksetaan tilille heti.

Lainaa voi lähteä hakemaan, kun on täysi-ikäinen ja omaa säännöllisiä tuloja. Näin lainaa myöntävä taho voi varmistua siitä, että lainan takaisinmaksu tulee sujumaan ongelmitta.

Hakulomaketta käsitellessä tarkistetaan myös aina hakijan luottotiedot ja maksuhäiriömerkinnät estävät lainan myöntämisen.

Lainanmyöntäjien edellytetään toimivan vastuullisesti ja hakijan maksukyvyn tarkistaminen on osa sitä. Näin lainaa myönnetään vain silloin, kun sen takaisinmaksu ei vedä talouden tilannetta liian tiukaksi. Tämä on sekä lainaa myöntävän että lainaa hakevan etu.

Myös pikavippien korkoja säädellään

Pikavipin kustannukset koostuvat korosta sekä lainan sivukuluista. Jokaisen lainatarjouksen korkoprosentti on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa sekä hakijan että lainan tiedot. Oman tarjouksen saa tietää täyttämällä hakemuksen ja lähettämällä sen. Tarjouksen pyytäminen ei vielä sido ottamaan lainaa.

Myös pikavippejä koskee sama korkosääntely kuin muita vakuudettomia lainoja. Pikavippien huono maine on peräisin ajalta, kun korkoja ei vielä säädelty. Tällöin ne saattoivat nousta jopa tuhansiin prosentteihin, jolloin alkuperäinen lainasumma kasvoi moninkertaiseksi.

Nämä korot ovat kuitenkin historiaa, ja nykyään pikavippien korot eivät nouse sen korkeammaksi kuin muiden vakuudettomien lainojen. Uuden lakimuutoksen myötä vakuudettoman kulutusluoton korko saa olla korkeintaan 15% ja viitekoron kanssa korkeintaan 20 %.

Myös takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaishintaan. Mitä pidempi maksuaika valitaan, sitä enemmän myös kuluja ehtii kertymään. Pienempi pikavippi maksetaankin yleensä takaisin joidenkin kuukausien aikana, kun taas isommalle lainalle voidaan sopia vuosien pituinen takaisinmaksuaika.

Tarpeettoman pitkäksi takaisinmaksuaikaa ei kannata asettaa, jotta lainan kulut eivät kasva turhan suuriksi. Omaan talouteen sopiva lainasumma onkin mahdollista maksaa kohtuullisessa ajassa pois, jolloin myös vippi pysyy kohtuuhintaisena.