Kaupallinen yhteistyö

Lainojen uusi korkokatto astui voimaan – nyt on oikea aika kilpailuttaa laina

Suomessa on tullut voimaan syyskuun 1. päivänä uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkolaki. Jatkossa vakuudettomien pienlainojen, joustoluottojen ja kulutusluottojen korkokatto tulee olemaan 20 % ja muiden luottokustannusten yläraja 150 euroa vuodessa. Kyseessä on siis merkittävä muutos jonka seurauksena monet lainapalvelut ovat jopa ilmoittaneet lopettavansa koko toimintansa. Suurin osa lopettavista lainapalveluista on pikalainoja ja limiittiluottoja myöntäviä palveluita. Toimintaansa jatkavat vain alan suurimmat toimijat, jotka pystyvät mukautumaan uuteen markkinatilanteeseen. Kuluttajien kannalta tämä on kuitenkin erittäin positiivinen asia, sillä nyt kaikista korkeakorkoisista lainatuotteista päästään kerralla eroon.

Lainojen yhdistäminen ja uudelleen kilpailuttaminen kannattaa

Lainojen yhdistäminen on ollut erittäin suosittua jo usean vuoden ajan. VertaaLainaa.fi palvelun mukaan uusi korkokatto houkuttelee kuluttajia hankkiutumaan eroon korkeakorkoisista pikavipeistä, joustoluotoista ja kulutusluotoista, sillä lakimuutos ei vaikuta ennen lakimuutosta myönnettyjen lainojen ehtoihin. Siksi jokaisen jolla on vakuudettomia lainoja, on tärkeä tarkistaa niiden korot ja tarvittaessa kilpailuttaa ja yhdistää ne uudeksi edullisemmaksi lainaksi, Suomen johtavan lainavertailupalvelun VertaaLainaa.fi avulla. Olipa kyseessä mikä tahansa vakuudeton laina, voit nyt saada saman lainan merkittävästi edullisemmalla korolla. VertaaLainaa.fi palvelun mukaan uusi korkokatto tulee varmasti näkymään lainahakemusten määrässä, sillä kukapa meistä ei haluaisi vaihtaa kallista lainaa halvempaan.

Vanhan lainan voi kilpailuttaa maksutta ja ilman sitoutumista

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainahakemukset asiakkaan puolesta noin 30 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Lopputuloksena palvelun käyttäjä saa aina useita lainatarjouksia. Lainatarjoukset saatuaan palvelun käyttäjä saa itse vertailla saamiaan lainatarjouksia ja vasta sitten päättää haluaako hyväksyä jonkin saamistaan tarjouksista. Jos lainatarjoukset eivät miellytä, ne voi yksinkertaisesti hylätä. Näin palvelun avulla voi tarkistaa mahdollisuuden edullisempaan lainaan täysin riskittömästi.

Vanhan lainan uudelleen kilpailuttaminen kannattaa, vaikka niiden korko olisikin alle lain määräämän 20 prosentin. Kun laina kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken, on hyvin mahdollista että joku lainatarjouksista on edullisempi kuin vanha lainasi. Lainan kilpailuttamisen avulla voi helposti saada jopa satojen eurojen säästöt.