Kaupallinen yhteistyö

Lainojen yhdistäminen – mitä se tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden pienempien lainojen kokoamista yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on yleensä ajankohtaista silloin, kun kuluttajalle on kertynyt useita pienlainoja, joustoluottoja, kulutusluottoja tai joitain muita osa-maksuja joiden yhtäaikainen takaisinmaksaminen aiheuttaa ongelmia. Lainojen yhdistäminen helpottaa kuluttajaa kahdella eri tavalla. Ensimmäinen on taloudellinen helpotus, koska yhdistelylaina on yleensä varustettu pitkällä maksuajalla, joka takaa pienemmän kuukausierän. Toisena tulee helpotus oman talouden hallintaan, sillä yhden lainan hoitaminen on monta kertaa helpompaa, kuin usean päällekkäisen lainan hoitaminen. Jo pelkästään yhden eräpäivän muistaminen usean sijaan, tuo mielenrauhaa.

Lainojen yhdistäminen auttaa mutta ei poista ongelmaa

Jos huomaa että on ongelmissa useiden lainojen ja maksujen kanssa, voi lainojen yhdistäminen helpottaa talouden hallintaa ja lainojen maksamista. Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan itsestään poista todellista ongelmaa, joka on johtanut siihen että on jouduttu maksuvaikeuksiin. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää aina muistaa se, että varsinainen ongelma on ollut liian monen lainan hankkiminen. Jos sama lainojen hankkiminen jatkuu myös lainojen yhdistämisen jälkeen, on uusi ongelma lainojen kanssa odotettavissa. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää tarkkailla omaa kuluttamista ja välttää turhia hankintoja.

Lainojen yhdistäminen onnistuu netissä

Vielä muutamia vuosia sitten lainojen yhdistäminen tarkoitti ajan varaamista pankista ja pitkää neuvottelua pankkivirkailijan kanssa. Nykyään lainat voi kuitenkin yhdistää kotoa käsin netin välityksellä. Netissä toimii lainojen yhdistämiseen erikoistuneita palveluita, kuten LainojenYhdistäminen.com jonka kautta voi yhdistää lainoja aina 60.000 € asti, maksuajan ollessa 1 – 20 vuotta. Lainojen yhdistämisestä netissä on tullut vuosi vuodelta suositumpaa sen helppouden vuoksi.

Myös yhdistelylainoissa on eroja

Yhdistelylaina ei aina automaattisesti tarkoita sitä, että kyseessä olisi edullisempi laina. Netissä toimii kymmeniä pankkeja ja muita lainapalveluita, joista voi hakea lainaa lainojen yhdistämiseen ja näistä jokainen antaa niille omat kulut ja korot. Onkin selvää että myös yhdistelylainaa hakiessa kannattaa kilpailuttaa mahdollisimman monta pankkia ja muuta lainapalvelua. Tässä kuluttajia auttaa kotimainen LainojenYhdistäminen.com palvelu, joka kilpailuttaa asiakkaittensa lainahakemukset yli 30 pankin ja muun lainanantajan kesken. Kuluttaja saa siis yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joiden vertaileminen keskenään on varsin helppoa. Lainatarjousten vastaanottamisen jälkeen kuluttaja saa itse päättää sen, haluaako hän hyväksyä jonkin saamistaan lainatarjouksista. LainojenYhdistäminen.com palvelun käyttäminen on kuluttajille maksutonta, eikä lainatarjousten pyytäminen sido mihinkään.